Lediga jobb som Planarkitekt i Tyresö

Se lediga jobb som Planarkitekt i Tyresö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Tyresö som finns hos arbetsgivaren.

Planarkitekter

Ansök    Dec 16    Tyresö kommun    Planarkitekt
Tyresö växer! I samband med kommunens positiva utveckling behöver vi stärka detaljplaneringsenheten med planarkitekter med gestaltningskompetens. Om tjänsten Vi söker flera planarkitekter och här finns tillfälle att forma din roll och ansvar utifrån verksamhetens behov och din erfarenhet! • I rollen som planarkitekt projektleder och handlägger du planprojekt i olika storlek och komplexitet • Du är med i hela stadsutvecklingsprocessen, allt från det tidi... Visa mer
Tyresö växer! I samband med kommunens positiva utveckling behöver vi stärka detaljplaneringsenheten med planarkitekter med gestaltningskompetens.

Om tjänsten
Vi söker flera planarkitekter och här finns tillfälle att forma din roll och ansvar utifrån verksamhetens behov och din erfarenhet!


• I rollen som planarkitekt projektleder och handlägger du planprojekt i olika storlek och komplexitet
• Du är med i hela stadsutvecklingsprocessen, allt från det tidiga skedet med förfrågningar, planprogram, exploateringsutredningar mm, via planskedet med projektledning, planprövning och kvalitetsprogram, till genomförandeskedet med uppföljning av kvalitet och gestaltning
• Med din gestaltningskompetens har du en viktig roll i arbetet med att utveckla väl gestaltade livsmiljöer
• Det finns också utrymme för att driva egna intresseområden, som exempelvis social hållbarhet, grön design, medborgardialog eller kreativa processer
• Finns rätt kvalifikationer kan du ha en expertroll eller senior roll och därigenom stärka detaljplaneringsenhetens kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hur jobbar vi i Tyresö?
Vi tar ansvar för hela kedjan i stadsutvecklingsprocessen, från initiering till genomförande och har ett tydligt genomförandefokus. Vi arbetar tillsammans i nära samspel med projektgrupp och byggaktörer. Det ger oss korta ledtider och hög grad av genomförande och kvalitet. Vår arbetsmetod rankas högt av både byggaktörer och arkitekter vilket bl.a. resulterat i en 9:e placering i Årets arkitekturkommun 2019!

Dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035, vilket innebär att vi är en expansiv kommun med en stor projektportfölj. Här kan du läsa mer om våra projekt i Tyresö, www.tyreso.se/stadsutveckling

För att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserar vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Syftet är att bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Det nya kontoret kommer att omfatta hela samhällsbyggnadsprocessen från tidiga skeden och planering till drift av våra utemiljöer, bostadsområden och fastigheter. Under våren kan enheter och avdelningar komma att förändras för att på bästa sätt kunna möta organisationens behov.

Varmt välkommen att följa med på vår utvecklingsresa!

Vad erbjuder vi?
Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här hittar du kollegor som drivs av utvecklingsvilja och handlingskraft. Vi arbetar gemensamt med att forma vår verksamhet, till exempel genom att göra utflykter och studieresor tillsammans för att ta del av goda exempel.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Det finns möjlighet att arbeta viss tid på distans, hemifrån eller på vårt satellitkontor på Högbergsgatan på Södermalm. Som anställd erbjuds du subventionerad friskvård.

Vem är du?
Vi söker dig som är högskoleutbildad planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt, stadsplanerare eller motsvarande. Du har flera års yrkeserfarenhet inom verksamhetsområdet som planarkitekt. Du har bra känsla för gestaltning och arkitektur och känner dig trygg med att diskutera och utvärdera olika stadsbyggnads- och planeringsförslag.

Du är van att presentera och kommunicera information anpassat till olika målgrupper och hanterar det svenska språket väl i tal och skrift. Du har god kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering samt förståelse för hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av att leda projekt, med ekonomiskt ansvar, resursplanering, upphandling och att arbeta med konsulter är meriterande. Eftersom projekten finns inom hela kommunen krävs det att du har B-körkort.

Du har god samarbetsförmåga och är prestigelös. Du är initiativrik och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt. Din förmåga att väga samman olika intressen och önskemål till en god helhet är avgörande för ett gott slutresultat. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 januari 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss då via telefon eller e-post.
Enhetschef, Ida Olén, 08-578 299 76, [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Erfaren planarkitekt till Samhällsbyggnadskontoret

Ansök    Mar 20    Tyresö kommun    Planarkitekt
Vad vi gör och vill Kommunens 47 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035, vilket innebär en stor projektportfölj med ett tydligt fokus på nya bostäder och hållbar stadsutveckling. Planuppdragen är varierande, från större stadsutvecklingsprojekt i komplexa miljöer till förnyelseplaner i omvandlingsområden och mindre förtätningsprojekt. Planenhetens uppdrag innebär att vara en del av hela stadsutvecklingsprocessen, från initiering till genomförande.... Visa mer
Vad vi gör och vill
Kommunens 47 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035, vilket innebär en stor projektportfölj med ett tydligt fokus på nya bostäder och hållbar stadsutveckling.

Planuppdragen är varierande, från större stadsutvecklingsprojekt i komplexa miljöer till förnyelseplaner i omvandlingsområden och mindre förtätningsprojekt.

Planenhetens uppdrag innebär att vara en del av hela stadsutvecklingsprocessen, från initiering till genomförande. Vi arbetar tillsammans på hela förvaltningen med ett tydligt genomförandefokus, korta ledtider och hög genomförandegrad. Under planprocessen delas projektledarskapet av planarkitekt och exploateringsingenjör som tillsammans driver projekten i nära samspel med en projektgrupp bestående av olika kompetenser och våra byggaktörer.

Här kan du läsa mer om våra projekt i Tyresö: https://tyreso.varbi.com/center/tool/position/603532/edit/tab:2/www.tyreso.se/stadsutveckling

Om tjänsten
I rollen som planarkitekt projektleder och handlägger du planprojekt av olika storlek och komplexitet. Du är med i hela stadsutvecklingsprocessen, från det tidiga skedet med förfrågningar, planprogram, exploateringsutredningar, via planskedet med projektledning, planprövning och kvalitetsprogram, till genomförandeskedet med uppföljning av kvalitet och gestaltning. Arbetet innebär en central roll i utformningen av kommunens livsmiljöer.

Det finns också utrymme för att driva egna intresseområden, exempelvis hållbarhetsfrågor, digitalisering, medborgardialog eller kreativa processer.

Finns rätt kvalifikationer kan du få en expertroll eller senior roll och därigenom stärka planenhetens kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker en planarkitekt med examen inom fysisk planering, landskapsarkitektur, arkitektur, samhällsplaning eller motsvarande.

Vi söker dig som har ca fem års yrkeserfarenhet eller längre inom verksamhetsområdet som planarkitekt och av projektledning.

Du har god kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering samt förståelse för hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation.

Jobbet som planarkitekt innebär att medverka till att forma Tyresö som plats. För att lyckas i rollen är engagemang i frågor om hållbarhet och utformning av stadsrum viktiga egenskaper. Tyresö kommun har höga ambitioner vad gäller gestaltning och rankas högt när arkitektkåren utser landets arkitekturkommun.

Du är van att presentera och kommunicera information anpassat till olika målgrupper och hanterar det svenska språket väl i tal och skrift. Erfarenhet av att leda projekt, med ekonomiskt ansvar, resursplanering och av att handla upp och arbeta med konsulter är meriterande.

Inom planenheten är samtalet och kunskapsutbyte viktigt. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är prestigelös. Du är initiativrik och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt. Din förmåga att väga samman olika intressen och önskemål till en god helhet är avgörande för ett gott slutresultat.

Kom och forma framtidens Tyresö tillsammans med oss!

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 april. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Planchef, Örjan Lindbeck, [email protected], 08-578 282 29

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här:https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Praktikant - planarkitekt

Ansök    Maj 21    Tyresö kommun    Planarkitekt
Varje år erbjuder vi möjlighet att praktisera som planarkitekt under nära ett år. Utveckla dig hos oss och kanske utvecklar du oss! Om tjänsten Praktikplatsen innebär att du får inblick i vad arbetet som planarkitekt i en kommun kan innebära. Du får jobba tillsammans med våra planarkitekter med både större och mindre planprojekt. Du får en handledare som du har avstämningar med varannan vecka. Upplägget för praktiken beror mycket på din egen påverkan och v... Visa mer
Varje år erbjuder vi möjlighet att praktisera som planarkitekt under nära ett år. Utveckla dig hos oss och kanske utvecklar du oss!
Om tjänsten
Praktikplatsen innebär att du får inblick i vad arbetet som planarkitekt i en kommun kan innebära. Du får jobba tillsammans med våra planarkitekter med både större och mindre planprojekt. Du får en handledare som du har avstämningar med varannan vecka. Upplägget för praktiken beror mycket på din egen påverkan och vilja att utvecklas.
Din praktikplan innehåller förutom handledning även deltagande i enhetens veckomöten, enhetsdagar och förvaltningsdagar, deltagande på politiska möten och andra enheters möten inom stadsbyggnadsförvaltningen och tekniska kontoret. Vid avslutad praktik har du medverkat i både mindre och större detaljplaneprojekt, i större projekt i tidigt skede samt självständigt drivit mindre detaljplaneprojekt från planuppdrag till antagande och laga kraft. Det finns också utrymme för att driva egna intresseområden, som exempel social hållbarhet, grön design, medborgardialog, kreativa processer med mera.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning, cirka 10-12 månader på heltid med tillträde augusti/september 2019. Tjänsten är betald med månadslön där vi utgår från Sveriges Arkitekters rekommenderade lönenivå för praktik.

Vad erbjuder vi?
Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här hittar du kollegor som drivs av utvecklingsvilja och handlingskraft. Vi arbetar gemensamt med att forma vår verksamhet, till exempel genom att göra utflykter och studieresor tillsammans för att ta del av goda exempel.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Det finns möjlighet att arbeta viss tid på distans, hemifrån eller på vårt satellitkontor på Högbergsgatan på Södermalm. Som anställd erbjuds du subventionerad friskvård.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 3 års utbildning inom fysisk planering, arkitektur eller liknande, det vill säga motsvarande kandidatexamen.

Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och initiativrik. Du har bra känsla för gestaltning och arkitektur. Du har intresse för stadsbyggnad och hållbar samhällsutveckling och vill bidra med nya infallsvinklar som kan få oss andra att tänka nytt. Du är van att presentera och kommunicera information och hanterar det svenska språket väl i tal och skrift.

Du har grundläggande kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering. Du har datavana och det är meriterande om du hanterar CAD. Vi jobbar i AutoCAD Focus detaljplan.

Välkommen med din ansökan
Vill du vara detaljplaneringsenhetens planpraktikant 2019/20, är du välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande, varför vi gärna ser din ansökan så snart som möjligt.

Har du några frågor? Kontakta oss:
Enhetschef, Ida Olén, 08-578 299 76, [email protected]
Planarkitekt, India Wajda, 08-578 297 71, [email protected]

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08-578 291 00. Visa mindre

Erfarna planarkitekter med gestaltningskompetens

Ansök    Maj 21    Tyresö kommun    Planarkitekt
Tyresö växer! I samband med kommunens positiva utveckling behöver vi stärka detaljplaneringsenheten med erfarna planarkitekter med gestaltningskompetens. Om tjänsten Här finns tillfälle att forma din roll och ansvar utifrån verksamhetens behov och ditt intresse för gestaltning! • I rollen som planarkitekt projektleder och handlägger du stadsbyggnadsprojekt i olika storlek och komplexitet genom hela detaljplaneprocessen. • Med din gestaltningskompetens ha... Visa mer
Tyresö växer! I samband med kommunens positiva utveckling behöver vi stärka detaljplaneringsenheten med erfarna planarkitekter med gestaltningskompetens.
Om tjänsten
Här finns tillfälle att forma din roll och ansvar utifrån verksamhetens behov och ditt intresse för gestaltning!


• I rollen som planarkitekt projektleder och handlägger du stadsbyggnadsprojekt i olika storlek och komplexitet genom hela detaljplaneprocessen.
• Med din gestaltningskompetens har du en viktig roll i arbetet med att utveckla väl gestaltade livmiljöer i Tyresö
• Finns rätt kvalifikationer kan du ha en expertroll eller senior roll och därigenom stärka detaljplaneringsenhetens kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling.

Du är med i hela processen, allt från det tidiga skedet (exempelvis förfrågningar, planbesked, planprogram, förstudier, markanvisningstävlingar, strukturplaner, exploateringsutredningar), via planskedet med projektledning, planprövning och kvalitetsprogram, till genomförandeskedet med uppföljning av kvalitet och gestaltning. Det finns också utrymme för att driva egna intresseområden, som exempelvis social hållbarhet, grön design, medborgardialog, kreativa processer med mera.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hur jobbar vi i Tyresö?
Vi tar ansvar för hela kedjan i stadsutvecklingsprocessen, från initiering till genomförande. Det ger oss korta ledtider och hög grad av genomförande. Vi arbetar tillsammans på hela förvaltningen med ett tydligt genomförandefokus. Under planskedet delas projektledarskapet av planarkitekt och exploateringsingenjör som tillsammans driver projekten hand-i-hand i nära samspel med en projektgrupp av olika kompetenser och våra byggaktörer.

Dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035, vilket innebär att vi är en expansiv kommun med en stor projektportfölj med ett tydligt fokus på nya bostäder och hållbar stadsutveckling. Vi har en stor spännvidd av planuppdrag, från strategiska och övergripande planprogram och planutredningar, stadsutvecklingsprojekt i komplexa stadsmiljöer och förnyelseplaner i omvandlingsområden, till förtätningsprojekt och mindre avstyckningsplaner.

Här kan du läsa mer om våra projekt i Tyresö, www.tyreso.se/stadsutveckling

Vad erbjuder vi?
Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här hittar du kollegor som drivs av utvecklingsvilja och handlingskraft. Vi arbetar gemensamt med att forma vår verksamhet, till exempel genom att göra utflykter och studieresor tillsammans för att ta del av goda exempel.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Det finns möjlighet att arbeta viss tid på distans, hemifrån eller på vårt satellitkontor på Högbergsgatan på Södermalm. Som anställd erbjuds du subventionerad friskvård.

Vem är du?
Vi söker dig som är högskoleutbildad planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt, stadsplanerare eller motsvarande. Du har minst 10 års yrkeserfarenhet inom verksamhetsområdet som planarkitekt och flera års erfarenhet av projektledning. Du har bra känsla för gestaltning och arkitektur och känner dig trygg med att diskutera och utvärdera olika stadsbyggnads- och planeringsförslag.

Du är van att presentera och kommunicera information anpassat till olika målgrupper och hanterar det svenska språket väl i tal och skrift. Du har god kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering samt förståelse för hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av att leda projekt, med ekonomiskt ansvar, resursplanering, upphandling och att arbeta med konsulter är meriterande. Eftersom projekten finns inom hela kommunen krävs det att du har B-körkort.

Du har god samarbetsförmåga och är prestigelös. Du är initiativrik och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt. Din förmåga att väga samman olika intressen och önskemål till en god helhet är avgörande för ett gott slutresultat. Du har lätt för att lära och coacha andra.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 4 juni 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor?
Enhetschef, Ida Olén, 08-578 299 76, [email protected]
Planarkitekt, India Wajda, 08-578 297 71, [email protected]

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-578 291 00.

 


Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Tyresö kommun be?nner sig i en stark utveckling. Dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Hela centrum ska förnyas, nya bostadsområden ska utvecklas och Brevikshalvön omvandlas för skärgårdsnära permanentboende.

Vi på stadsbyggnadsförvaltningen driver kommunens planering och gestaltning av bostäder och infrastruktur. Vi ansvarar också för bland annat bygglov, kommunens naturreservat, kart- och mätningsarbeten, GIS och mark- och exploateringsfrågor. Vi är en attraktiv arbetsplats som präglas av utvecklingsvilja och handlingskraft.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre