Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Tyresö

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Tyresö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Tyresö som finns hos arbetsgivaren.

Formulerare Inzo

Ansök    Mar 15    Lyko Group AB (publ)    Organisk kemist
Erfaren formulerare inom kosmetika? Vill du arbeta nära verksamheten eller vill du kanske bara göra det du är bäst på? Forma din roll som den passar dig bäst! ???? Nu rekryterar vi en formulerare till Lykos familjemedlem Inzo! ? Inzo har funnits sedan 1996 och har varit del av Lyko sedan oktober 2021. Inom Inzo specialiserar vi oss på utveckling och tillverkning av skönhetsprodukter inom hårvård, hudvård, skägg och styling och har som mål att vara frisör... Visa mer
Erfaren formulerare inom kosmetika? Vill du arbeta nära verksamheten eller vill du kanske bara göra det du är bäst på? Forma din roll som den passar dig bäst! ???? Nu rekryterar vi en formulerare till Lykos familjemedlem Inzo! ?

Inzo har funnits sedan 1996 och har varit del av Lyko sedan oktober 2021. Inom Inzo specialiserar vi oss på utveckling och tillverkning av skönhetsprodukter inom hårvård, hudvård, skägg och styling och har som mål att vara frisörernas bästa partner! Inzo har en egen fabrik i Tyresö i Stockholm, där vi tillverkar hår- och hudprodukter för externa skönhetsvarumärken såväl som flera produkter ur Lykos egna varumärken-sortiment. Inzo har utvecklat varumärket Waterclouds som innefattar både premiumprodukter riktade till konsumenter och Waterclouds Pro-serien med behandlingsprodukter t.ex. blekning, folie samt andra specialprodukter som används dagligen av frisörer.

Lykos egna varumärken-sortiment växer hela tiden, vilket gör att vi på Inzo också växer och kommer expandera med tiden. Vi är idag det mindre bolaget som också får vara en del av det stora i Lyko och vara med och växa tillsammans. ????

Om rollen
Som formulerare hos oss får du möjligheten till att ha ett roligt arbete i ett tillväxtbolag där det är mycket fokus på utveckling. Du kommer arbeta i flera projekt samtidigt, både när det gäller befintliga produkter och nya produkter. Samarbete sker tillsammans med projektledare och vår nuvarande formulerare.

Om vi ska berätta mer i detalj vad du kommer göra så kommer du att:

-
Utveckla nya kosmetiska produkter och upprätta receptur

-
Säkerställa att den dagliga produktionen håller definierad kvalitet

-
Underhålla receptur, metodik och produktinstruktioner för befintliga produkter

-
Hålla dig uppdaterad om lagar/krav, trender och konkurrenter

-
Biträda i regulatory affairs, sammanställa säkerhetsrapporter, registreringar


Vem är du?
Vi tror att du trivs som allra bäst när du får vara en del av ett engagerat team som arbetar mot tydliga mål. Du har mycket goda kunskaper inom laboration och har via ditt arbetliv skaffat dig en bred erfarenhet och kontaktnät inom utveckling och formulering av kosmetiska produkter. Du känner dig bekväm med att självständigt arbeta med rutinanalyser, regulatory affairs och R&D. Vi ser också att du är bekväm i en laborativ miljö och med det dokumentationsarbete som krävs. Det är meriterande om du även har ett stort intresse för hudvård, hårvård & kosmetik.

Du behöver absolut inte kunna allt men du måste tack vare din erfarenhet definitivt veta var eller hos vem svaren finns ???? För att fungera i denna roll krävs att du är noggrann och har en förmåga att arbeta metodiskt/strukturerat. Då du kommer att arbeta med många olika personer i bolaget så ser vi också att du är en teamplayer.

Erfarenhetsmässigt tror vi att du har:

-
En bred erfarenhet som produktutvecklare av kosmetiska formuleringar

-
Intresse för, och erfarenhet av kvalitetsarbete (GMP ISO 22716)

-
En kandidat/högskolexamen inom kemi, biologi eller annan likvärdig inriktning


Övrig information
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning

Placeringsort: Tyresö
På Lyko tror vi att vem du är och vad du har för förmågor är viktigare än din tidigare erfarenhet, så var inte rädd att söka även om du inte bockar av allt i vår önskelista! I linje med det har vi skrotat kravet på CV och personligt brev och använder oss i stället av urvalsfrågor när vi rekryterar. ?

Om det här låter som rätt utmaning för dig, ansök idag eller allra senast 5 april 2023. Urval kommer att ske löpande. Har du frågor om tjänsten maila till Michaela Pettersson, Talent Acquisition Specialist på [email protected]

Psst! Eftersom vi inte vill att några personuppgifter ska riskera att hamna på vift så tar vi inte emot ansökningar via mail utan ansöker gör du enkelt genom att klicka på ”Ansök nu”. Lycka till!

Lyko är en hårvård- och skönhetspecialist med ambition att förändra branschen. Visa mindre

LL Bolagen söker en Arbetsmiljösamordnare

LL Bolagen: LL Bolagen är en företagsgrupp som erbjuder sina kunder miljö- och kostnadseffektiva lösningar inom huvudområdena avfallshantering och återvinning, drift och underhåll av markanläggningar, vinterunderhåll, lättare anläggningsarbeten, fastighetsunderhåll samt sanering. Koncernen befinner sig i en intressant fas för en fortsatt stark tillväxt och utveckling. LL Bolagen är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001. Vi söker nu en Ar... Visa mer
LL Bolagen:
LL Bolagen är en företagsgrupp som erbjuder sina kunder miljö- och kostnadseffektiva lösningar inom huvudområdena avfallshantering och återvinning, drift och underhåll av markanläggningar, vinterunderhåll, lättare anläggningsarbeten, fastighetsunderhåll samt sanering. Koncernen befinner sig i en intressant fas för en fortsatt stark tillväxt och utveckling. LL Bolagen är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.

Vi söker nu en Arbetsmiljösamordnare med fokus på arbetsmiljö och säkerhet.
Som Arbetsmiljösamordnare på LL Bolagens arbetar du mot samtliga verksamheter inom koncernen med fokus på insamlingsuppdragen. Tillsammans med arbetsledningen arbetar du med att driva, utveckla, följa upp och stötta verksamheten i arbetsmiljöfrågor i linje med koncernens uppsatta mål. Du har en bred roll där du agerar specialist inom området "Arbetsmiljö och Hälsa". Rollen innebär både operativa och strategiska arbetsuppgifter och du kommer att vara en avgörande del i arbetet med att utveckla LL Bolagens arbetsmiljö- och säkerhetskultur.
LL Bolagen sitter i trevliga och ljusa lokaler i Tyresö. Här präglas arbetsmiljön av goda möjligheter att få vara med och påverka.
Dina arbetsuppgifter:
· Aktivt bidra och medverka i LL Bolagens systematiska arbetsmiljöarbete
· Samordna arbetsmiljöarbetet mellan personal, arbetsledning och kund
· Kommunicera med myndigheter och branschorgan i arbetsmiljöfrågor
· Driva arbetsmiljöutredningar
· Utföra riskobservationer inom operativ verksamhet
· Lagbevakning och lagefterlevnadskontroller
· Administrera processer och styrande dokumentation i ledningssystemet
· Medverka vid interna och externa revisioner
Kvalifikationer:
Flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Kunskap och erfarenhet av ledningssystem IS0 9001, ISO 14001 och ISO 45001
Högskole-/YH-utbildning inom miljö, arbetsmiljö eller bred erfarenhet från tidigare arbetsmiljöarbete.
God kännedom om lagar inom arbetsmiljöområdet
God IT-förmåga och vana vid Office 365
Svenska och engelska flytande i tal och skrift
B-körkort

Din profil:
För att lyckas i rollen ser vi att du har följande egenskaper:
· Du är strukturerad, har god planering och en god analytisk förmåga
· Initiativrik i ditt arbete och har lätt för att motivera kollegor
· Du är tålmodig, trygg i din roll och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera
· Du har lätt för att bygga relationer såväl med kollegor som externa kundkontakter


Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev till [email protected] snarast möjligt men senast den 31 maj 2023. Anställningen kommer börja enligt överenskommelse.

Har du frågor eller funderingar rörande tjänsten så är du välkommen att höra av dig till
Christer Forsberg, KMA-chef, 08-555 24 271 eller [email protected] Visa mindre

uppdragsansvarig Miljö (Miljösamordnare)

Uppdragsansvarig Miljö (Miljösamordnare) Vi söker en dedikerad miljösamordnare som kan säkerställa att alla våra projekt uppfyller stränga miljömål och lagstiftningar. Din roll blir avgörande för att integrera miljömässiga överväganden i våra byggprojekt och för att upprätthålla vårt rykte som en ledare inom hållbart byggande. Krav och kompetenser: Erfarenhet: Minst fem års erfarenhet som miljösamordnare. Kunskaper: Fördjupad förståelse för miljölagstiftni... Visa mer
Uppdragsansvarig Miljö (Miljösamordnare)
Vi söker en dedikerad miljösamordnare som kan säkerställa att alla våra projekt uppfyller stränga miljömål och lagstiftningar. Din roll blir avgörande för att integrera miljömässiga överväganden i våra byggprojekt och för att upprätthålla vårt rykte som en ledare inom hållbart byggande.
Krav och kompetenser:
Erfarenhet: Minst fem års erfarenhet som miljösamordnare.
Kunskaper: Fördjupad förståelse för miljölagstiftning och certifieringar som Sweden Green Building Council Miljöbyggnad.
Implementeringsförmåga: Förmåga att effektivt implementera och övervaka miljöstrategier och -åtgärder i byggprojekt.

Personliga egenskaper:
Stark analytisk förmåga och uppmärksamhet på detaljer för att identifiera miljörisker och möjligheter.
Proaktiv och motiverad att driva projekt mot hållbarhet och att minska miljöpåverkan.
Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga, essentiellt för att arbeta effektivt med olika intressenter och för att upprätthålla höga miljöstandarder.

Ansök nu för att bli en del av vårt team och leda vårt arbete mot att bygga en mer hållbar framtid. Visa mindre

Avfallsstrateg

Ansök    Jun 15    Tyresö kommun    Miljöhandläggare
Vad vi gör och vill Tyresö kommuns nuvarande samhällsbyggnadskontor bildades i maj 2020 genom en sammanslagning av dåvarande tekniska kontoret och samhällsplaneringskontoret för att ge förutsättningar för att bättre bevaka alla intressen förknippade med samhällsplanering, projektering och drift. Den nya organisationen bygger därför på idén om att samhällsbyggnadsprocessen kan hanteras utifrån tre övergripande nivåer; strategisk-, projekt- och driftnivå,... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tyresö kommuns nuvarande samhällsbyggnadskontor bildades i maj 2020 genom en sammanslagning av dåvarande tekniska kontoret och samhällsplaneringskontoret för att ge förutsättningar för att bättre bevaka alla intressen förknippade med samhällsplanering, projektering och drift.

Den nya organisationen bygger därför på idén om att samhällsbyggnadsprocessen kan hanteras utifrån tre övergripande nivåer; strategisk-, projekt- och driftnivå, och att alla sakområden måste beaktas på respektive nivå.

Inom avdelningen för strategi och samhällsutveckling arbetar vi huvudsakligen med strategiska frågor genom att avdelningens enheter tar fram strategier, förstudier, planer och bedriver annat strategiskt arbete.

Inom avdelningen finns enheterna hållbarhet och mobilitet, analys och tillväxt samt enheten för vatten-, avfalls och VA-utveckling (VAVA) där också avfallsstrategen har sin hemvist tillsammans med fem ytterligare strateger, en koordinator samt chefen för enheten.

Om tjänsten
För att trivas i rollen som avfallsstrateg i Tyresö kommun är det viktigt att du är nyfiken och ser utredning- och samordningsarbete som stimulerande. Avfallsstrategens roll är att bevaka och implementera hållbarhetsfrågor i kommunens ansvar som renhållare. Det innebär att du huvudsakligen kommer att få arbeta brett med utredningsfrågor inom hållbarhetsområdet med ett särskilt ansvar för renhållningsverksamheten. I detta ligger att utreda frågor om t. ex. hur kommunen kan implementera cirkulära lösningar, hur stadsbyggnaden måste anpassas för nya lagkrav inom avfallsområdet, hur kommunen kan arbeta med delningstjänster och verka avfallsförebyggande etc.

Då tjänsten är utpräglat strategisk kommer det mer operativa avfallsarbetet att utföras inom andra delar av kommunen men du kommer att ha ett nära samarbete med kommunens övriga avfallsverksamhet.

Exempel på uppgifter som du som avfallsstrateg kan få arbeta med är att:

- förvalta avfallsplanen
- ansvara för tidiga skeden i stadsbyggnadsprocessen, exempelvis framtagande/granskande av förstudier och avfallsutredningar/volymstudier
- ansvara för framtagande av kalkyler i samband med investeringar samt investeringsansökningar
- ansvara för det långsiktiga perspektivet vid framtagande av avfallstaxa
- omvärldsbevaka, exempelvis teknikutveckling och vägval vid utveckling av insamlingslösningar och återbruk etc och utifrån det föreslå nya lösningar
- aktivt delta i utvecklingen av kommunens kretsloppscentral
- aktivt delta i översiktsplanering, bland annat vid framtagande av hållbarhetsprogram
- aktivt delta vid framtagande av avfallsföreskrifter
- samarbeta med övriga inom avfallsverksamheten så att strategiavdelningens arbete förankras vidare i projekt- och driftledet
- aktivt delta vid framtagande av nya förfrågningsunderlag för avfallsentreprenader och behandlingsupphandlingar
- utreda frågor om hur insamling av nya fraktioner av avfall ska genomföras rent faktiskt men även vilka avtal och beslut som måste komma till för att så ska ske
- initiera utvecklingsprojekt inom avfallsområdet
- samordna och besvara remisser
- ta fram nya samt revidera befintliga riktlinjer/policies
- delta i regionala samverkansgrupper för kommunöverskridande samarbeten.

Vem är du?
För att lyckas i tjänsten behöver du ha förmågan att driva projekt självständigt och snabbt kunna ställa om efter nya förutsättningar. Då arbetet förutsätter många olika kontakter inom såväl som utom kontoret behöver du ha lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra. Du kommer att ha kontakt med medborgare, politiker, fastighetsägare med flera intressenter, och bör därför känna dig bekväm med att hålla föredrag och presentationer.

Kompetenser och erfarenhet:

Du ska ha akademisk examen inom adekvat område som t e x hållbarhet, samhällsplanering, avfallsingenjör eller akademisk examen inom annat område kombinerat med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du bör ha några års arbetslivserfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, eller som samordnare, inom hållbarhetsområdet med dokumenterade goda resultat.

Du ska ha erfarenhet av det kommunala renhållningsansvaret antingen som utförare, beställare, konsult eller annan närliggande verksamhet. Du bör ha erfarenhet av att projektleda inklusive vana av att upprätta budget, tidsplaner, sätta samman arbetsgrupper samt leda grupper och presentera ditt arbete skriftligen och muntligen.

Du bör ha fördjupade kunskaper om den svenska miljölagstiftningen (särskilt 11 kapitlet miljöbalken) samt som minst orienterande kunskaper om övrig lagstiftning inom samhällsbyggnadsområdet.

Du ska ha mycket god skriftlig framställningsförmåga samt förmågan att förklara komplicerade sammanhang på ett koncist och lättfattligt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättningen av tjänsten.

Vid rekryteringen kan det förekomma tester och arbetsprov.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 juli 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef (Vatten- Avfall- och VA-utveckling), Fredrik Bäck, [email protected], tfn 08-578 282 27. (Anställande chef)

Enhetschef (Enheten för avfall och kretslopp), Johanna Östhem, [email protected] tfn 08-578 293 73 

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunekolog till Tyresö kommun

Ansök    Apr 7    Tyresö kommun    Ekolog
Vad vi gör och vill Tyresö är en skärgårdskommun med rik natur, mångformig och omväxlande med mycket skogsmark, öppnare ängsmarker och med ett antal sjöar av olika karaktär. Kommunens areal utgörs av drygt en tredjedel natur där merparten är skyddad, en del vatten samt resterande tredjedel är tätort. I Tyresö finns totalt åtta naturreservat samt halva Tyresta nationalpark. Fem av naturreservaten är kommunala och ytterligare ett är under framtagande. Tyr... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tyresö är en skärgårdskommun med rik natur, mångformig och omväxlande med mycket skogsmark, öppnare ängsmarker och med ett antal sjöar av olika karaktär.

Kommunens areal utgörs av drygt en tredjedel natur där merparten är skyddad, en del vatten samt resterande tredjedel är tätort. I Tyresö finns totalt åtta naturreservat samt halva Tyresta nationalpark. Fem av naturreservaten är kommunala och ytterligare ett är under framtagande. Tyresöbor, verksamma och besökare i kommunen ska erbjudas en levande natur och grönytor med hög biologisk mångfald och höga naturvärden för upplevelser och rekreation.

Det ska vara lätt att bo, leva och verka hållbart i Tyresö inom den cirkulära ekonomins villkor.
På samhällsbyggnadskontorets avdelning för strategi och samhällsutveckling finns tre enheter för strategiskt arbete och utveckling där tjänsten som kommunekolog utgör en viktig kompetens på enheten för hållbarhet och mobilitet. Vi arbetar brett över hela kontoret för att få en sammanhållen process från uppdrag till genomförande och drift. Vi vill göra skillnad och ligga steget före, fortsätta att utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle. Vi agerar alltid för att hitta bra lösningar för tyresöborna.

Om tjänsten
Du kommer att trivas hos oss om du vill göra skillnad. Hos oss får du en stimulerande arbetsplats där vi alla strävar framåt, med våra Tyresöbor i fokus. På samhällsbyggnadskontoret vågar vi testa nya arbetssätt och arbetar gränsöverskridande för att nå bästa resultat. Med strategiskt fokus planerar, vårdar och utvecklar du Tyresös natur tillsammans med kontorets naturvårdstrateg, vår vattenstrateg samt övrig park-, natur- och miljöpersonal.

Du kommer att arbeta i tidiga skeden med förstudier, kommunens naturvårdsplan och vår plan för biologisk mångfald. Du deltar i översiktsplaneringen, utgör konsultativt stöd i skötseln av kommunens egna naturreservat samt i den fysiska planeringen. Du skriver utredningar, besvarar remisser och representerar kommunen i kontakt med olika myndigheter och i lokala och regionala natursammanhang. Du blir vår specialist inom naturområdet och arbetar en hel del på egen hand men även i samarbete med engagerade kollegor på samhällsbyggnadskontoret.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan tillämpas. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid samt ha bra möjligheter till personlig utveckling.

Vem är du?
Du har en masterexamen inom grön biologi eller bio-geovetenskap med inriktning på naturvård/naturvårdsplanering. Vidare har du flerårig erfarenhet av strategiskt arbete inom naturvårdsområdet samt tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsfrågor utifrån miljöbalken (naturvård och strandskydd). Du behöver ha god datorvana och gärna GIS-färdigheter i till exempel QGIS. Du har också förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, då tjänsten innebär kontakter med invånare och tjänstepersoner samt att skriva beslutsunderlag. Tjänsten kräver även goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du vet vad begreppen cirkulär ekonomi och hållbarhet innebär och har det med dig i dina vägval och beslut.

Det är meriterande om du har erfarenhet av naturvärdes bedömning enligt svensk standard för naturvärdesinventering samt kunskaper om skoglig skötsel och hävdade ängsytor. Det är också en fördel om du har erfarenheter av liknande arbetsuppgifter inom kommun eller myndighet samt erfarenhet av projektledning. B-körkort är önskvärt. Som person är du resultat- och lösningsorienterad, kommunicerar öppet och tydligt och samarbetar för att nå bästa resultat. Du provar gärna nya idéer och vågar tänka nytt. Du inspirerar till delaktighet och uppmuntrar till nya tankar. Du är relationsskapande, har lätt för att hantera olika åsikter och trivs i mötet med andra människor. Du är också initiativtagande och har en analytisk förmåga att kunna se saker ur olika perspektiv såväl som i en helhet. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet förutsätter visst mått av fysisk rörlighet i terräng.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli kommunekolog i Tyresö? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 27 april 2022.

Har du några frågor? Kontakta någon av oss:

Enhetschef, Göran Norlin, 08- 578 297 80, 070 488 97 80, [email protected]

Kommunekolog, Göran Bardun 08- 578 293 51, [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Naturvårdsstrateg till Tyresö kommun

Ansök    Jan 24    Tyresö kommun    Botaniker
Vad vi gör och vill Tyresö är en skärgårdskommun med rik natur, mångformig och omväxlande med mycket skogsmark, öppnare ängsmarker och med ett antal sjöar av olika karaktär. Kommunens areal utgörs av drygt en tredjedel natur där merparten är skyddad, en del vatten samt resterande tredjedel är tätort. I Tyresö finns totalt åtta naturreservat samt halva Tyresta nationalpark. Fem av naturreservaten är kommunala och ytterligare ett är under framtagande. Ty... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tyresö är en skärgårdskommun med rik natur, mångformig och omväxlande med mycket skogsmark, öppnare ängsmarker och med ett antal sjöar av olika karaktär.

Kommunens areal utgörs av drygt en tredjedel natur där merparten är skyddad, en del vatten samt resterande tredjedel är tätort. I Tyresö finns totalt åtta naturreservat samt halva Tyresta nationalpark. Fem av naturreservaten är kommunala och ytterligare ett är under framtagande.

Tyresöbor, verksamma och besökare i kommunen ska erbjudas en levande natur och grönytor med hög biologisk mångfald och höga naturvärden för upplevelser och rekreation. Alla ska ha nära till inbjudande närnatur och variationsrika parkytor och väl gestaltade offentliga miljöer med hög kvalité och hållbara blå-grön-grå lösningar. Tyresö har stora värdefulla naturområden och många rekreativa värden kopplade till dem som vi vill utveckla och förvalta. I kommunen finns god tillgång till planlagd parkmark som vi vill utveckla till omhändertagna platser och utrymme för social samvaro, rekreation och lekmöjligheter. Ytorna ska stärka den biologiska mångfalden och skapa förutsättningar för ekosystemtjänster som bidrar till kommunen klimatarbete med stärkta kolsänkor och resiliens mot klimatförändringar. Det ska vara lätt att bo, leva och verka hållbart i Tyresö inom den cirkulära ekonomins villkor.

På samhällsbyggnadskontorets avdelning för strategi och samhällsutveckling finns tre enheter för strategiskt arbete och utveckling där en tjänst som naturvårdsstrateg ska stärka kompetensen på enheten för hållbarhet och mobilitet. Vi arbetar brett över hela kontoret för att få en sammanhållen process från uppdrag till genomförande och drift. Vi vill göra skillnad och ligga steget före, fortsätta att utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle. Vi agerar alltid för att hitta den bästa möjliga lösningen för tyresöborna.

Om tjänsten
Med strategiskt fokus planerar, vårdar och utvecklar du Tyresös natur tillsammans med kommunekolog, vattenstrateg, hållbarhetsstrateg och övrig park-/natur- och miljöpersonal. Det innebär att du planerar för, föreslår och följer upp åtgärder som främjar biologisk mångfald, ekosystemtjänster och friluftsliv i naturreservat, naturmark, närnatur och friluftsområden.

Du kommer att arbeta i tidiga skeden med förstudier, kommunens naturvårdsplan och plan för biologisk mångfald, men även med andra strategiska beslutsunderlag som sedan kan omsätta i genomförande och drift. Du deltar i översiktsplaneringen, utgör konsultativt stöd i skötseln av kommunens egna naturreservat och i den fysiska planeringen. Du skriver utredningar, besvarar remisser och representerar kommunen i kontakt med olika myndigheter och i lokala och regionala natursammanhang. Du svarar på synpunkter från tyresöbor och föredrar ärenden för politiker och i andra kommunala sammanhang.

Du blir vår specialist inom naturområdet och arbetar en hel del på egen hand men även i samarbeta med engagerade kollegor på samhällsbyggnadskontoret.

Du kommer att trivas hos oss om du vill göra skillnad. Hos oss får du en stimulerande arbetsplats där vi alla strävar framåt med våra Tyresöbor i fokus. På samhällsbyggnadskontoret vågar vi testa nya arbetssätt och arbetar gränsöverskridande för att nå bästa resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid samt ha goda möjligheter till personlig utveckling.

 

Vem är du?
Vi söker dig som har:

- Masterexamen inom grön biologi eller bio-geovetenskap med inriktning på naturvård/naturvårdsplanering.
- Kunskaper inom skötsel av skogliga miljöer och hävdade ängsytor. Flerårig arbetslivserfarenhet av naturvårdsområdet med erfarenhet av strategiskt arbete.
- God datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då tjänsten innebär kontakter med invånare och tjänstepersoner samt att skriva beslutsunderlag med mera.
- Du har även har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du vet vad begreppen cirkulär ekonomi och hållbarhet innebär och har det med dig i dina vägval och beslut.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av naturvärdesbedömning enligt svensk standard för naturvärdesinventering.
- Kunskaper och skoglig skötsel och hävdade ängsytor.
- God datorvana i Microsoftmiljö och gärna GIS-färdigheter i till exempel QGIS
- Erfarenheter av liknande arbetsuppgifter inom kommun eller myndighet och erfarenhet av projektledning.
- B-körkort (önskvärt).

Som person är du resultat- och lösningsorienterad, kommunicerar öppet och tydligt och samarbetar för att nå bästa resultat. Du provar gärna nya idéer och vågar tänka nytt. Du inspirerar till delaktighet och uppmuntrar till nya tankar. Du är relationsskapande, har lätt för att hantera olika åsikter och trivs i mötet med andra människor. Du är också initiativtagande och har en analytisk förmåga att kunna se saker ur olika perspektiv såväl som i en helhet. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet förutsätter visst mått av fysisk rörlighet i terräng.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli naturvårdsstrateg i Tyresö? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2022.

Har du några frågor? Kontakta någon av oss:

Enhetschef, Göran Norlin, 08-578 297 80, 070 488 97 80, [email protected]

Kommunekolog, Göran Bardun 08- 578 293 51, [email protected]

Hållbarhetsstrateg, Felix Ockborn, 08-578 296 69, [email protected]

Park- och naturvårdschef Esther Östin, 08-578 298 68, [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Arbetsledare till park- och naturvårdsenheten

Ansök    Dec 30    Tyresö kommun    Naturvårdsingenjör
Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Målet är att skapa en organisation som kan genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi klarar av att förvalta färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett ... Visa mer
Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020.

Målet är att skapa en organisation som kan genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi klarar av att förvalta färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett gemensamt Samhällsbyggnadskontor stärker vi hela kedjan från initiering till drift.

Under kommande år vill vi bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Under våren har enheter och avdelningar förändrats för att på bästa sätt kunna möta organisationens nya behov. Under hösten kommer vi att fokusera på implementering av ny organisation, införandet av nya arbetssätt och teamaktiviteter för att minska stuprör och främja nya samarbetsformer.

Park- och naturvårdsenheten är en av åtta enheter på samhällsmiljö- och infrastrukturavdelningen.Vad vi gör och vill
Park- och naturvårdsenheten i Tyresö vårdar, sköter och underhåller kommunens park- och naturmarker. Enheten är indelad i tre grupper som tar hand om park- och grönområden, grönytor på skol- och förskolmark och naturområden i reservat och friluftsområden. Enheten består av totalt 29 medarbetare som är engagerade i att skapa trevliga, säkra och artrika grönmiljöer för rekreation och lek.

Om tjänsten
Som operativ arbetsledare planerar, utvecklar och leder du arbetet för din grupp bestående av fyra naturvårdare. Du kommer både att planera och arbeta praktiskt med underhåll och tillsyn av naturreservat, naturområden, friluftsområdet Alby och med tätortsnära skog såväl sommar- som vintertid. Dina arbetsuppgifter består bland annat av vård och utveckling av Tyresös naturreservat och naturmark samt samordning av viltvård i kommunen. I det dagliga arbetet ingår det att behandla inkommande synpunkter och felanmälningar samt att delta i arbetet med upprättande av skogsvårdsplaner och vara en kunskapsresurs i framtagandet av nya detaljplaner och reservat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Vem är du?
Du har eftergymnasial utbildning inom skogsvård och naturvård samt god datorvana. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och dokumenterad erfarenhet av arbetsledning. Vidare har du;

- Utbildning i praktisk naturvård eller landskapsvård
- B-körkort
- Motorsågskort A+B+C
- Röjsågskort RA
- Jägarexamen
- Behörighet att framföra terränghjuling och snöskoter

Det är meritererande med erfarenhet av nyckelbiotoper, fornminnesvård, viltvård, naturvärdesbedömning och GIS.

Som person är du lugn, stabil och tydlig samt har förmågan att vara en god handledare. Du behöver ha en förmåga att stötta och utveckla dina medarbetare. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift. Du har god förmåga att knyta nya kontakter och föra dialog med människor i olika situationer.

Vidare är du praktiskt lagd, flexibel och lyhörd. Du kan anpassa dig till nya situationer och har lätt för att samarbeta. Du kan arbeta självständigt och besitter stor ansvarskänsla. Arbetet kräver fysisk rörlighet för arbete ute i terräng.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser det som självklart att du bidra till ett gott arbetsklimat.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef, Esther Östin, tel: 08-578 298 68, mejl: [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Arbetsledare till Park- och Naturvårdsenheten

Ansök    Dec 30    Tyresö kommun    Naturvårdsingenjör
Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Målet är att skapa en organisation som kan genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi klarar av att förvalta färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett ... Visa mer
Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020.

Målet är att skapa en organisation som kan genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi klarar av att förvalta färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett gemensamt Samhällsbyggnadskontor stärker vi hela kedjan från initiering till drift.

Under kommande år vill vi bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Under våren har enheter och avdelningar förändrats för att på bästa sätt kunna möta organisationens nya behov. Under hösten kommer vi att fokusera på implementering av ny organisation, införandet av nya arbetssätt och teamaktiviteter för att minska stuprör och främja nya samarbetsformer.

Park- och naturvårdsenheten är en av åtta enheter på samhällsmiljö- och infrastrukturavdelningen.


Vad vi gör och vill
Park- och naturvårdsenheten i Tyresö vårdar, sköter och underhåller kommunens park- och naturmarker. Enheten är indelad i tre grupper som tar hand om park- och grönområden, grönytor på skol- och förskolmark och naturområden i reservat och friluftsområden. Enheten består av totalt 29 medarbetare som är engagerade i att skapa trevliga, säkrar och artrika grönmiljöer för rekreation och lek.

Om tjänsten
Som operativ arbetsledare planerar, utvecklar och leder du arbetet för din grupp bestående av fyra naturvårdare. Du kommer både att planera och arbeta praktiskt med underhåll och tillsyn av naturreservat, naturområden, friluftsområdet Alby och med tätortsnära skog såväl sommar- som vintertid. Dina arbetsuppgifter består bland annat av vård och utveckling av Tyresös naturreservat och naturmark och av samordning av viltvård i kommunen. I det dagliga arbetet ingår det att behandla inkommande synpunkter och felanmälningar samt att delta i arbetet med upprättande av skogsvårdsplaner och vara en kunskapsresurs i framtagandet av nya detaljplaner och reservat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du har eftergymnasial utbildning inom skogsvård och naturvård samt god datorvana. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och dokumenterad erfarenhet av arbetsledning. Vidare har du;

- B-körkort
- Motorsågskort A+B+C
- Röjsågskort RA
- Jägarexamen
- Utbildning i praktisk naturvård eller landskapsvård
- Behörighet att framföra terränghjuling och snöskoter

Det är meritererande med erfarenhet av nyckelbiotoper, fornminnesvård, viltvård, naturvärdesbedömning och GIS.

Som person är du lugn, stabil och tydlig samt har förmågan att vara en god handledare. Du behöver ha en förmåga att stötta och utveckla dina medarbetare. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift. Du har god förmåga att knyta nya kontakter och föra dialog med människor i olika situationer.

Vidare är du praktiskt lagd, flexibel och lyhörd. Du kan anpassa dig till nya situationer och har lätt för att samarbeta. Du kan arbeta självständigt och besitter stor ansvarskänsla. Arbetet kräver fysisk rörlighet för arbete ute i terräng.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Enhetschef, Esther Östin, tel: 08-578 298 68, mejl: [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Hej avfallshandläggare!

Ansök    Mar 12    Tyresö kommun    Miljöhandläggare
Vad vi gör och vill Arbetet med avfallsfrågor står inför utmanande projekt som för in Tyresö kommun i framtidens avfallshantering. Spännande projekt på agendan är till exempel att öka matavfallsinsamlingen i kommunen, utveckla återvinningscentralen, utöka digitaliseringen av verksamheten och utveckling av insamlingssystemen. Om tjänsten I rollen som avfallshandläggare får du ett omväxlande och stimulerande jobb. Arbetet innehåller mycket problemlösning... Visa mer
Vad vi gör och vill
Arbetet med avfallsfrågor står inför utmanande projekt som för in Tyresö kommun i framtidens avfallshantering.

Spännande projekt på agendan är till exempel att öka matavfallsinsamlingen i kommunen, utveckla återvinningscentralen, utöka digitaliseringen av verksamheten och utveckling av insamlingssystemen.

Om tjänsten
I rollen som avfallshandläggare får du ett omväxlande och stimulerande jobb. Arbetet innehåller mycket problemlösning och samarbete med många olika människor och kompetenser, vilket ställer krav både på en god förmåga att samarbeta och kommunicera.

Exempel på arbetsuppgifter är samordning, kundkontakter, informationsarbete, projektledning samt upphandling och uppföljning av våra entreprenader. Arbetet sker i nära samverkan med entreprenörer och kollegor inom kommunen.

I Tyresö kommun erbjuder vi årsarbetstid, friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid. Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.Vem är du?
Vi söker dig som har en bred och gärna flerårig erfarenhet från arbete med avfallsfrågor, gärna från kommun eller kommunalt bolag.

Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål och för att trivas hos oss så är du en person som är positiv och lösningsorienterad, får saker att hända samt har förmåga att arbeta strukturerat. Det är också viktigt att du har lätt för att arbeta självständigt. Du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift och du har B-körkort.

Vem trivs hos oss?
Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och positiva kollegor, där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Du kommer att vara en del av ett glatt, engagerat och utvecklingsinriktat team om 6 personer som ser till att Tyresö har en välfungerande avfallshantering. Tillsammans strävar vi efter avfallsminimering och ett högre resursutnyttjande som håller hög kvalitet, en god arbetsmiljö och har våra medborgare i fokus. Enheten för avfall och kretslopp tillhör avdelningen för samhällsmiljö och infrastruktur på samhällsbyggnadskontoret och har sin placering i nybyggda lokaler på Radiovägen 31 i Tyresö.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan senast 26 mars 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl: 

Enhetschef: Johanna Östhem, [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre