Lediga jobb som Bibliotekarie i Tyresö

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Tyresö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Tyresö som finns hos arbetsgivaren.

Strandskolan söker bibliotekarie

Ansök    Nov 16    Tyresö kommun    Bibliotekarie
Vad vi gör och vill Strandskolan är en F-9-skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen ”Vi ger våra barn rötter och vingar” erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar – att lära sig att lära. Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunsk... Visa mer
Vad vi gör och vill
Strandskolan är en F-9-skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad.

Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen ”Vi ger våra barn rötter och vingar” erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar – att lära sig att lära.

Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik. Strandskolan är en fantastisk skola att verka i. Vi har årskursvisa arbetslag med arbetslagsledare i alla tre stadier F-3, 4-6 och 7-9.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens skola. Här får du stort förtroende från ledningen och stora möjligheter att utvecklas i din roll.

Om tjänsten
Vi söker en engagerad och kreativ skolbibliotekarie som brinner för att hjälpa våra elever att hitta vägen till sin läsning.

Tjänsten är tillsvidare med omfattning 50 % och med tillträde i januari eller efter överenskommelse.

Som bibliotekarie arbetar du utåtriktat och serviceorienterat som pedagogisk resurs för elever och personal kring medie- och informationskompetenser och är en nyckelperson i vårt läsfrämjande arbete. Arbetet sker i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal för att skapa engagemang för biblioteksfrågor och att främja elevens förmåga att läsa, skriva och göra sin röst hörd.

Du ansvarar, tillsammans med ledningen, för att utveckla och organisera bibliotekets mediebestånd ändamålsenligt samt att låneverksamheten organiseras på ett bra sätt.

Som skolbibliotekarie på Strandskolan kommer du att bli en viktig person för eleverna. Det är ett kreativt arbete med målet att skapa nyfikenhet runt böcker och läsning, att genom litteraturen vidga elevernas världar och tro på sig själva, att upptäcka att litteratur är en källa till glädje, samtal och reflektion. Du arbetar aktivt med läsfrämjande med insatser och du har förmågan att starta upp kreativa aktiviteter kopplat till läs- och skrivgarantin.

Hos oss är det självklart att du deltar i undervisning samt projekt och du är bekväm med att arbeta både digitalt och på plats i klassrum. I dina arbetsuppgifter ingår att hålla lektioner i källkritik och Medie- och Informationskunnighet (MIK) för både elever och pedagogisk personal.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och som är särskilt intresserad av att arbeta med barn- och ungdomar. Du har ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur och gillar att på olika sätt inspirera till läsning och andra kulturella aktiviteter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom skola, bibliotek eller skolbibliotek. Att hålla sig uppdaterad inom professionen är självklart för dig och du trivs i en organisation i ständig utveckling. Du har goda kunskaper inom MIK och är intresserad av digitalt och analogt skapande.

Som person är du lyhörd och prestigelös. Genom att vara intresserad och ha förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du har ett gott bemötande och är öppen med ett positivt förhållningssätt i ditt möte med elever och kollegor. Du har förmåga att skapa goda relationer och bidrar till att se möjligheter och lösningar i vårt arbete med att utveckla en skola som möter eleverna på bästa sätt. Vidare är det viktigt att du är strukturerad, drivande och självreglerande. Som person är du flexibel, har god samarbetsförmåga, är strukturerad samt har bra ledarskapsförmåga.

Vill du precis som vi vara med och göra skillnad, så är du den vi letar efter!

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 16 december 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor, Monica Nyberg tel. 08-578 296 66.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan – från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Bibliotekarie till Tyresö bibliotek

Ansök    Feb 8    Tyresö kommun    Bibliotekarie
Vad vi gör och vill I Tyresö kommun finns tre bibliotek. Biblioteken är belägna i Tyresö centrum, Trollbäcken och Strand och vi är idag 18 medarbetare. Vi har meröppet på två av biblioteken och har även en biblioteksbil. Barn och unga är en prioriterad målgrupp i kultur- och fritidsförvaltningen i Tyresö kommun och vi satsar just nu på arbetet med läsfrämjande. Om tjänsten Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat på heltid under perioden 1 juni 2024 till... Visa mer
Vad vi gör och vill
I Tyresö kommun finns tre bibliotek.

Biblioteken är belägna i Tyresö centrum, Trollbäcken och Strand och vi är idag 18 medarbetare. Vi har meröppet på två av biblioteken och har även en biblioteksbil. Barn och unga är en prioriterad målgrupp i kultur- och fritidsförvaltningen i Tyresö kommun och vi satsar just nu på arbetet med läsfrämjande.

Om tjänsten
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat på heltid under perioden 1 juni 2024 till 1 mars 2025. Schemalagd helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Dina arbetsuppgifter, förutom att bemanna våra bibliotek och möta besökare, blir att arbeta med våra skolor samt med bibliotekskatalogen och e-medier. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med våra medier från omvärldsbevakning och urval till förvärv och gallring. Du har möjlighet att delta i planeringen och genomförandet av intressant och angelägen verksamhet för våra kommuninvånare på biblioteket. Du kommer att ha fasta arbetsuppgifter men har möjlighet att prova på andra uppgifter som du finner intressanta.

Vem är du?
Du har högskole- eller universitetsexamen inom biblioteks- och informationskunskap eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska och ha minst fem års erfarenhet av arbete på folkbibliotek.

Det är meriterande om du har erfarenhet av katalogarbete, arbete med e-medier, erfarenhet av arbete med skolor och skolbibliotek samt har B-körkort så att du kan köra vår biblioteksbil. 

Som person behöver du kunna arbeta självständigt, vara initiativtagande och flexibel. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad vilket behövs i mötet med besökare och samarbeten inom och utanför biblioteken

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 28 februari 2024. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Bibliotekschef, Petra Rolfsdotter Ericsson, [email protected], 08-578 275 51


Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss ? här trivs nya tankar!Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också kulturskola, föreningsstöd, naturskola samt drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra invånare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie till biblioteket i Tyresö

Ansök    Okt 1    Tyresö kommun    Bibliotekarie
Vad vi gör och vill I Tyresö finns en hög ambitionsnivå och utrymme för utveckling – både för kommunen och för dig som medarbetare. På biblioteket arbetar vi för att erbjuda angelägna mötesplatser för våra medborgare och utforma en verksamhet som är tillgänglig för alla. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och utveckla. Vi söker en ny kollega för ett vikariat och erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för d... Visa mer
Vad vi gör och vill
I Tyresö finns en hög ambitionsnivå och utrymme för utveckling – både för kommunen och för dig som medarbetare.

På biblioteket arbetar vi för att erbjuda angelägna mötesplatser för våra medborgare och utforma en verksamhet som är tillgänglig för alla. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och utveckla. Vi söker en ny kollega för ett vikariat och erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som har stor servicekänsla och som sätter besökaren i centrum. Biblioteket i Tyresö består av tre bibliotek och vi är idag 20 medarbetare. Vi inför meröppet på två av biblioteken under hösten 2021 och kommer att utöka verksamheten med en biblioteksbil. Biblioteken ska enligt bibliotekslagen verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Barn och unga är en prioriterad målgrupp i kultur- och fritidsförvaltningen i Tyresö kommun.

Om tjänsten
Vi söker en engagerad bibliotekarie till våra bibliotek. Dina arbetsuppgifter är att bemanna våra bibliotek och möta besökare i olika åldrar och med skilda intressen. Att arbeta som bibliotekarie innebär att du hjälper besökare med olika frågor och ser till att biblioteksmiljön är tillgänglig, inbjudande och inkluderande. Det innebär också att du ger stöd och hjälp till besökare för tjänster och teknik som är tillgänglig via biblioteket. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med våra medier från omvärldsbevakning och urval till förvärv och gallring. Du arbetar läsfrämjande både på egen hand och i samarbete med dina kollegor – analogt men också digitalt i olika kanaler. Du planerar och genomför intressant och angelägen verksamhet för våra kommuninvånare på biblioteket men också på andra platser runt om i kommunen för att uppnå våra kortsiktiga och långsiktiga mål.

Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat på heltid under perioden 1 november 2021 till sista augusti 2022 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på biblioteket som är en enhet i kultur- och fritidsförvaltningen. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på biblioteket i Tyresö centrum men du tjänstgör ibland också på biblioteken i Trollbäcken och Strand. Schemalagd helg- och kvällstjänstgöring ingår. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde 1 november 2021 eller enligt överenskommelse.

Hos oss ska varje medarbetare ha möjlighet till en god balans mellan arbete och fritid. Här får du årsarbetstid, vilket innebär att du i den mån verksamheten tillåter kan styra över din egen arbetstid. Tyresö kommun erbjuder friskvårdsersättning som kan användas för förebyggande friskvårdsaktiviteter.

Vem är du?
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Övrigt meriterande är att du har goda IT-kunskaper och mycket god förmåga att lära dig nya system samt erfarenhet av att arbeta med digitalt läsfrämjande aktiviteter och kommunicera via sociala medier. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete på folkbibliotek, och har förståelse för vad det innebär att arbeta i en politisk styrd organisation.

Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, är bra på att kommunicera, samarbeta och bygga relationer. Du är också kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad. Du tycker om att arbeta i en verksamhet som är under förändring och utveckling. Du har förmåga att ta egna initiativ och är van vid att arbeta självständigt. Du tvekar inte att hjälpa till där det behövs och att lära dig nya saker. Är du också ansvarstagande och flexibel är du precis den person vi söker.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 14 oktober 2021. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Bibliotekschef Susanne Gunnarsson
[email protected], 08 578 294 09

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss ? här trivs nya tankar!Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också kulturskola, föreningsstöd, naturskola samt drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra invånare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie med fokus på barn och unga

Ansök    Jul 15    Tyresö kommun    Bibliotekarie
Vad vi gör och vill I Tyresö finns en hög ambitionsnivå och utrymme för utveckling – både för kommunen och för dig som medarbetare. På biblioteket arbetar vi för att erbjuda angelägna mötesplatser för våra medborgare och utforma en verksamhet som är tillgänglig för alla. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och utveckla. Vi söker nu en ny kollega för ett vikariat och erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt f... Visa mer
Vad vi gör och vill
I Tyresö finns en hög ambitionsnivå och utrymme för utveckling – både för kommunen och för dig som medarbetare.

På biblioteket arbetar vi för att erbjuda angelägna mötesplatser för våra medborgare och utforma en verksamhet som är tillgänglig för alla. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och utveckla.

Vi söker nu en ny kollega för ett vikariat och erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som är utåtriktad, har stor servicekänsla och som sätter besökaren i centrum. Biblioteket i Tyresö består av våra tre bibliotek och vi är idag 20 medarbetare. Vi planerar att inför meröppet på två av biblioteken och att utöka verksamheten med en biblioteksbil under hösten 2021. Barn och unga är en prioriterad målgrupp i kultur- och fritidsförvaltningen i Tyresö kommun. Barn och unga med behov av särskilt stöd är en prioriterad målgrupp utifrån bibliotekslagen.Om tjänsten
Vi söker en bibliotekarie med förmåga att inspirera barn och unga till läsning utifrån deras behov och önskemål. Tillsammans med dina kollegor planerar och genomför du intressant och angelägen verksamhet för barn och unga både på biblioteket men också på andra platser runt om i kommunen för att uppnå våra kortsiktiga och långsiktiga mål. Dina arbetsuppgifter är att arbeta läsfrämjande både på egen hand och i samarbete med dina kollegor – analogt men också digitalt i olika kanaler, att boka in och ta emot grupper från förskolor och skolor, att bemanna våra bibliotek och möta besökare i olika åldrar och med skilda intressen. Du blir också delaktig i arbetet med medier, från omvärldsbevakning och urval till förvärv och gallring.

Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat på heltid under perioden 1 oktober 2021 till sista augusti 2022 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på biblioteket som är en enhet i kultur- och fritidsförvaltningen. Din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på biblioteket i Tyresö centrum men du tjänstgör ibland också på biblioteken i Trollbäcken och Strand. Schemalagd helg- och kvällstjänstgöring ingår. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde 1 oktober 2021 eller enligt överenskommelse.

Hos oss ska varje medarbetare ha möjlighet till en god balans mellan arbete och fritid. Här får du årsarbetstid, vilket innebär att du i den mån verksamheten tillåter kan styra över din egen arbetstid. Tyresö kommun erbjuder friskvårdsersättning som kan användas för förebyggande friskvårdsaktiviteter.Vem är du?
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du har kunskap om och erfarenhet av BOOK-IT eller något annat biblioteksdatasystem. Du har goda IT-kunskaper och mycket god förmåga att lära dig nya system. Du har erfarenhet av att arbeta med digitalt läsfrämjande aktiviteter och kommunicera via sociala medier. Vidare har du har erfarenhet av arbete på folkbibliotek, och har förståelse för vad det innebär att arbeta i en politisk styrd organisation.

Du tycker om att arbeta med barn och unga och har god kännedom om och ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur och barnbiblioteksutveckling. Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, är bra på att kommunicera, samarbeta och bygga relationer. Du är också kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad. Du känner dig bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Du tycker om att arbeta i en verksamhet som är under förändring och utveckling. Du har förmåga att ta egna initiativ och är van vid att arbeta självständigt. Du tvekar inte att hjälpa till där det behövs och att lära dig nya saker. Är du också ansvarstagande och flexibel är du precis den person vi söker.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 23 augusti 2021. Har du några frågor vänligen kontakta oss via mejl. På grund av semestertider kommer frågorna att besvaras under vecka 33.

Intervjuer planeras att genomföras under vecka 35-36.

Bibliotekschef: Susanne Gunnarsson, mejl: [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss ? här trivs nya tankar!Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också kulturskola, föreningsstöd, naturskola samt drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra invånare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Biblioteksassistent

Ansök    Dec 18    Tyresö kommun    Bibliotekarie
Vad vi gör och vill På biblioteket i Tyresö arbetar vi för att erbjuda angelägna mötesplatser för kommuninvånarna och utforma en verksamhet som är tillgänglig för alla. Vi söker nu en ny kollega som tillsammans med andra kollegor representerar Tyresö kommun och biblioteket.  Vem är du? Vi söker dig som vill ha ett extrajobb under helger och kvällar. Vi erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som har ett genuint intresse för serv... Visa mer
Vad vi gör och vill
På biblioteket i Tyresö arbetar vi för att erbjuda angelägna mötesplatser för kommuninvånarna och utforma en verksamhet som är tillgänglig för alla. Vi söker nu en ny kollega som tillsammans med andra kollegor representerar Tyresö kommun och biblioteket. 

Vem är du?
Vi söker dig som vill ha ett extrajobb under helger och kvällar. Vi erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som har ett genuint intresse för service och människor samt tidigare erfarenhet från att arbeta på bibliotek. Du har påbörjat någon form av eftergymnasial utbildning inom litteratur, läsfrämjande, biblioteks- och informationsvetenskap eller någon annan utbildning som är relevant för tjänsten. Du har mycket goda IT-kunskaper, det är meriterande om du har kunskaper i biblioteksdatasystemet Book-IT. Du är självständig, stresstålig, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du talar flytande svenska och engelska, andra språk utöver det är meriterande.

Om tjänsten
Tyresö kommun har tre folkbibliotek, du jobbar tillsammans med en kollega med att bemanna informationsdisken på biblioteket i Tyresö centrum under helger och kvällar och ibland också på röda kalenderdagar. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att vara bibliotekets ansikte utåt i mötet med besökarna, att utgöra stöd och hjälp till bibliotekets användare för tjänster och teknik som är tillgänglig via biblioteket. Du utför och deltar i arbetet med bibliotekets mediehantering och andra administrativa uppgifter kopplade till bibliotekets verksamhet. 

Tjänsten är en tidsbegränsad under perioden 2020-02-01 till 2020-12-31 och omfattningen är cirka 20 timmar per månad förlagd till helger och kvällar. Individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig, då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020.

Har du några frågor? Hör av dig till:

Susanne Gunnarsson,
Bibliotekschef
epost: [email protected]
tel. 08- 578 294 09

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här.
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss ? här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsa ansvarar för gymnasie- och vuxenutbildning, bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också naturskola, kulturskola, föreningsstöd och drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra medborgare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat.

Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie

Ansök    Feb 12    Tyresö kommun    Bibliotekarie
Vad vi gör och vill Tyresö bibliotek består av kommunens tre folkbibliotek som finns i Tyresö centrum, på Kumla allé i Trollbäcken och på torget i Tyresö Strand. Vårt uppdrag är att erbjuda biblioteksverksamhet som är tillgänglig och angelägen för alla. Om tjänsten Vi söker nu en vikarie för en anställd som ska vara föräldraledig under 2021 och vi erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som är utåtriktad, har stor servicekäns... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tyresö bibliotek består av kommunens tre folkbibliotek som finns i Tyresö centrum, på Kumla allé i Trollbäcken och på torget i Tyresö Strand.

Vårt uppdrag är att erbjuda biblioteksverksamhet som är tillgänglig och angelägen för alla.

Om tjänsten
Vi söker nu en vikarie för en anställd som ska vara föräldraledig under 2021 och vi erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som är utåtriktad, har stor servicekänsla, och som sätter besökaren i centrum - både på plats i våra lokaler och digitalt.

Att bemanna våra bibliotek, att möta besökare i olika åldrar och med skilda intressen och att aktivt delta i vårt läsfrämjande arbete är några av dina viktigaste arbetsuppgifter. Här ingår referensarbete, bokuppsättning och låntagarvägledning. Arbetsuppgifterna inkluderar också olika administrativa uppgifter som är vanligt förekommande på ett bibliotek, bland annat hantering av fjärrlån. Du blir också delaktig i arbetet med medier, från omvärldsbevakning och urval till förvärv och gallring.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst sex månaders tidigare arbetslivserfarenhet från arbete på folkbibliotek, har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet eller kunskap om Book-IT eller annat biblioteksdatasystem.

Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, du har lätt för att samarbeta och samverka och är bekväm med att knyta kontakter. Du har ett stort intresse för att arbeta med läsinspiration och förmedling av litteratur riktat mot barn, unga och vuxna. Är du också ansvarstagande och flexibel är du precis den person vi söker.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 28 februari 2021, intervjuer kan komma att ske löpande.
Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Kontaktuppgifter;
Bibliotekschef Susanne Gunnarsson
[email protected]
08-578 294 09

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du här; www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss ? här trivs nya tankar!Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också kulturskola, föreningsstöd, naturskola samt drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra invånare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre