Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Tyresö

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Tyresö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Tyresö som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker en utåtriktad samtalsledare

Tyresö kvinno- och tjejjour söker en utåtriktad samtalsledare, med ett brinnande intresse för att arbeta för våldsutsatta kvinnor och barn samt skapa opinion mot mäns våld mot kvinnor! Tyresö kvinno- och tjejjour är en ideell, kvinnoseparatistisk förening som vilar på feministisk grund och är medlemmar i ROKS (riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige). Vår verksamhet utgörs av en samtalsmottagning som erbjuder stödsamtal till kvinnor och ett utåtrikta... Visa mer
Tyresö kvinno- och tjejjour söker en utåtriktad samtalsledare, med ett brinnande intresse för att arbeta för våldsutsatta kvinnor och barn samt skapa opinion mot mäns våld mot kvinnor!
Tyresö kvinno- och tjejjour är en ideell, kvinnoseparatistisk förening som vilar på feministisk grund och är medlemmar i ROKS (riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige). Vår verksamhet utgörs av en samtalsmottagning som erbjuder stödsamtal till kvinnor och ett utåtriktat arbete för att sprida kunskap och skapa opinion mot mäns våld mot kvinnor och barn. I verksamheten finns även ett skyddat boende för kvinnor.


Arbetsuppgifter
Tjänsten omfattar två huvudsakliga områden: att tillsammans med vår ideella samtalsgrupp stödja kvinnor som kontaktar samtalsmottagningen och att leda vårt kommunikations- och opinionsarbete.
Tjänsten är uppdelad i 50% samtalsstöd och 50% utåtriktat opinionsarbete.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter listas nedan.
Du kommer ta emot samtal från stödsökande per telefon, mejl, sms och i reella möten. Du ansvarar även för att förmedla och planera in samtal för våra ideella jourkvinnor.
Du håller kontakt med stödsökande kvinnor och följer vid behov upp.
Utifrån den enskilda kvinnans behov är du även behjälplig vid kontakt med myndighet och andra samhällsfunktioner.
Du ansvarar för vårt kommunikationsarbete i sociala medier och på vår hemsida samt leder vår opinionsbildande verksamhet.
Du kommer att hålla utbildningar om mäns våld mot kvinnor och våld i ungas relationer för olika verksamheter i lokalsamhället.
Du ansvarar även för att via vår podd ”berättelser från kvinnojouren” sprida kunskap och opinionsbilda kring ämnet mäns våld mot kvinnor.
Du har ansvar för vår tjejjour och dess stödmail.

Du kommer att arbeta nära personalansvarig, ordförande och övriga i styrelsen. Tillsammans med dessa deltar du i samverkansmöten i lokalsamhället. Din arbetsplats är belägen i Tyresö. Distansarbete är möjligt.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom beteendevetenskap, kommunikation eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att leda samtal med individer som har behov av stöd och vägledning gärna med MI inriktning. Du har även erfarenhet av att arbeta med sociala medier, opinionsbildning och har lätt att hantera digital teknik.
Tyresö kvinno- och tjejjour leds av en ideellt engagerad styrelse vilket ställer krav på att du gillar att arbeta självständigt och kan leda dig själv i det dagliga arbetet. Du är inte rädd för att pröva nya saker och att ta initiativ till förbättring och förändring i verksamheten i samråd med styrelsen. Du delar vår feministiska och separatistiska grundsyn och har kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i ungas relationer.
Meriterande är att ha arbetat inom ideell sektor, ha arbetat med podd och ha kännedom om Socialtjänstlagen.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För ansökan och frågor maila: [email protected]


Sista ansökningsdag: 14 mars
Tjänsten är ett vikariat på 100% som sträcker sig fram till sista juni 2024. Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Utbildare inom bemötande, kommunikation

Vi söker en engagerad och framåtsträvande utbildare inom flera områden. Bemötande, kundbemötande, presentationsteknik, och /eller kommunikation Du har erfarenhet inom att: Lära ut till grupper och individer kunskaper Förmåga att kommunicera för att nå fram med budskap . Förmedla budskap Dialog Teori och praktiska övningar i presentationens grunder, Hur man fångar lyssnarnas uppmärksamhet och hur når fram med sitt budskap Krav på utbildare Dokumenterad rel... Visa mer
Vi söker en engagerad och framåtsträvande utbildare inom flera områden. Bemötande, kundbemötande, presentationsteknik, och /eller kommunikation
Du har erfarenhet inom att:
Lära ut till grupper och individer kunskaper
Förmåga att kommunicera för att nå fram med budskap .
Förmedla budskap
Dialog Teori och praktiska övningar i presentationens grunder,
Hur man fångar lyssnarnas uppmärksamhet och hur når fram med sitt budskap
Krav på utbildare
Dokumenterad relevant utbildning inom kommunikation eller erfarenhet av att utföra utbildning inom kommunikation och presentationsteknik
Genomföra insatser både digitalt och fysiskt på plats i stockholm
Skicka CV inklusive intyg/betyg som styrker krav.
Behärska svenska språket i både tal och skrift
Önskvärt att ni kan senare:
Skicka in CV för en första kontakt. Detta kan göras som konsultuppdrag eller anställning. Visa mindre

Kommunikatör med strategisk inriktning

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår ... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att tillsammans använda kommunikation som ett strategiskt verktyg för att nå våra mål och vår vision. Vi initierar, planerar, samordnar och producerar kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för utveckling av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att skapa en mer kommunikativ organisation.

Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar idag åtta kommunikatörer och en mediaproducent.

Om tjänsten
Kommunikatörer på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar både operativt och strategiskt med kommunikation. I denna roll ligger tyngdpunkten på det strategiska arbetet, men operativa delar ingår också. Du är kontaktperson för ett av kommunens kontor, där du har ett helhetsansvar för kommunikationen. Du är en del av kontorets ledningsgrupp som du bland annat stöttar i det interna och externa förändringsarbetet.

I uppdraget ingår bland annat att:

- Ingå i ledningsgruppen för ett av våra kontor


- Stötta ledningsgrupp, chefer och projektledare på ett av våra kontor i frågor rörande kommunikation


- Upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser


- Arbeta med kommunikation i samhällsutvecklingsprojekt


- Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter


- Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter


- Arbeta med kriskommunikation


- Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper


- Visst webbredaktörsarbeteTjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation, har ett strategiskt förhållningssätt och vill bidra med din kunskap i utvecklingen av Tyresö kommuns kommunikation. Du har ett intresse för samhällsfrågor och samhällsutveckling.

Du är prestigelös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ, stötta ledare och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Du uppfyller punkterna nedan:

- Utbildning i kommunikation från universitet/högskola, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning


- Erfarenhet av brett kommunikationsarbete


- Erfarenhet av att coacha och utbilda både ledare och medarbetare inom kommunikationsområdet


- Erfarenhet av kommunikation i förändringsarbete och verksamhetsutveckling


- Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap


- Van användare av publiceringsverktyg för webbVi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, din samarbetsförmåga och hur du kompletterar det team vi redan har med dina kompetenser och din personlighet.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Helena Törnqvist, kommunikationschef, [email protected], 08-578 291 01

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss:
https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör med strategisk inriktning

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår ... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att tillsammans använda kommunikation som ett strategiskt verktyg för att nå våra mål och vår vision. Vi initierar, planerar, samordnar och producerar kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för utveckling av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att skapa en mer kommunikativ organisation.

Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar idag nio kommunikatörer och en mediaproducent.

Om tjänsten
Kommunikatörer på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar både operativt och strategiskt med kommunikation. I denna roll ligger tyngdpunkten på det strategiska arbetet, men operativa delar ingår också. Du är kontaktperson för ett av kommunens kontor, där du har ett helhetsansvar för kommunikationen. Du är en del av kontorets ledningsgrupp som du bland annat stöttar i det interna och externa förändringsarbetet. 

I uppdraget ingår bland annat att:

- Ingå i ledningsgruppen för ett av våra kontor
- Stötta ledningsgrupp, chefer och projektledare på ett av våra kontor i frågor rörande kommunikation
- Upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser
- Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter 
- Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter  
- Arbeta med kriskommunikation
- Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper
- Visst webbredaktörsarbete

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation, har ett strategiskt förhållningssätt och vill bidra med din kunskap i utvecklingen av Tyresö kommuns kommunikation. Du har ett intresse för samhällsfrågor och samhällsutveckling.

Du är prestigelös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ, stötta ledare och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Du uppfyller punkterna nedan:

- Utbildning i kommunikation från universitet/högskola, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning
- Erfarenhet av brett kommunikationsarbete
- Erfarenhet av att coacha och utbilda både ledare och medarbetare inom kommunikationsområdet
- Erfarenhet av kommunikation i förändringsarbete och verksamhetsutveckling
- Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap
- Van användare av publiceringsverktyg för webb

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 augusti 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Helena Törnqvist, kommunikationschef, [email protected], 08-578 291 01

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör till Tyresö kommun

Ansök    Feb 3    Manpower AB    Informatör/Kommunikatör
Tyresö kommun behöver förstärkning till kommunikationsteamet under en period. Ditt fokus blir äldre- och omsorgsförvaltningens viktiga verksamheter. Uppdraget startar så snart som möjligt under februari och löper på fram till slutet av maj 2022. Under uppdraget som är på deltid, mellan 50 och 75 procent, blir du anställd hos Manpower. Du kommer ha stora möjligheter att växla mellan att utföra arbetet på distans och på kontoret i Tyresö kommunhus. Letar d... Visa mer
Tyresö kommun behöver förstärkning till kommunikationsteamet under en period. Ditt fokus blir äldre- och omsorgsförvaltningens viktiga verksamheter. Uppdraget startar så snart som möjligt under februari och löper på fram till slutet av maj 2022.

Under uppdraget som är på deltid, mellan 50 och 75 procent, blir du anställd hos Manpower.

Du kommer ha stora möjligheter att växla mellan att utföra arbetet på distans och på kontoret i Tyresö kommunhus. Letar du efter ett fritt och omväxlande uppdrag och har kommunerfarenhet eller arbetat i annan offentlig verksamhet kan det här vara det jobb du ska söka idag!

Vad du kommer göra

* Redaktör för intranät och webbplats
* Planering och genomförande av kommunikationsinsatser i enlighet med kommunens policyer och riktlinjer inom området
* Produktion av text och bildsättning för både digitalt och tryck material, i enlighet med klarspråk och tillgänglighetsdirektivet
* Viss produktion av tryckt material
* Hantering av mediaförfrågningar
* Framtagande av talepunkter samt frågor & svar vid behov
* Publicering av inlägg i sociala medier
* Rådgivare i kommunikationsfrågor till chefer och andra centrala roller inom förvaltningen
* Samarbete med övriga kommunikatörer och kommunikationschef
* Veckovisa möten med företrädare för förvaltningen för planering och uppföljning av kommunikationsinsatserVad du behöver

* Akademisk utbildning eller motsvarande
* Kunskap och erfarenhet av webbpubliceringssystem, företrädesvis Sitevision
* Minst 5 års yrkeserfarenhet som kommunikatör
* Erfarenhet av att jobba in politiskt styrd organisation

Meriterande

* Kompetens inom Adobe CS
* Erfarenhet av att jobba i kommun

Om dig

Du är trygg i din roll, driven och självgående och trivs bäst i en bred roll där du får dra nytta av din samlade erfarenhet inom yrket. Vill du vara med och skapa proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor så sök idag.

Vad erbjuder vi dig?

Manpower kan hjälpa dig forma din framtid utifrån din kompetens samt dina behov och önskemål. Vi samarbetar med många attraktiva företag och kan öppna dörren till intressanta och spännande uppdrag. Som resurskonsult hos oss får du en anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. Friskvårdsbidrag? Klart att du ska ha det också!

Sök tjänsten idag!

Vid frågor är du välkommen att kontakta Maria Fant på [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående. Visa mindre

Kommunikatör med strategisk inriktning

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår ... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att tillsammans använda kommunikation som ett strategiskt verktyg för att nå våra mål och vår vision. Vi initierar, planerar, samordnar och producerar kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för utveckling av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att skapa en mer kommunikativ organisation.

Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar idag nio kommunikatörer och en mediaproducent.

Om tjänsten
Kommunikatörer på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar både operativt och strategiskt med kommunikation. I denna roll ligger tyngdpunkten på det strategiska arbetet, men operativa delar ingår också. Du är kontaktperson för ett av kommunens kontor, där du har ett helhetsansvar för kommunikationen. Du är en del av kontorets ledningsgrupp som du bland annat stöttar i det interna och externa förändringsarbetet. 

I uppdraget ingår bland annat att:

- Ingå i ledningsgruppen för ett av våra kontor
- Stötta ledningsgrupp, chefer och projektledare på ett av våra kontor i frågor rörande kommunikation
- Upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser
- Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter 
- Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter  
- Arbeta med kriskommunikation
- Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper
- Visst webbredaktörsarbete

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation, har ett strategiskt förhållningssätt och vill bidra med din kunskap i utvecklingen av Tyresö kommuns kommunikation. Du har ett intresse för samhällsfrågor och samhällsutveckling.

Du är prestigelös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ, stötta ledare och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Du uppfyller punkterna nedan:

- Utbildning i kommunikation från universitet/högskola, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning
- Erfarenhet av brett kommunikationsarbete
- Erfarenhet av att coacha och utbilda både ledare och medarbetare inom kommunikationsområdet
- Erfarenhet av kommunikation i förändringsarbete och verksamhetsutveckling
- Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap
- Van användare av publiceringsverktyg för webb

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 maj 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Helena Törnqvist, kommunikationschef, [email protected], 08-578 291 01

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning på press och media

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att planera, samordna och producera kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för förvaltning av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att kommunikation ska användas som ett strategiskt verktyg för att uppnå kommunens gemensamma mål och vision. Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar idag åtta kommunikatörer och en mediaproducent.

Om tjänsten
Som kommunikatör på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar du både operativt och strategiskt med kommunikation. I denna roll är du kontaktperson för en av kommunens förvaltningar, där du har ett helhetsansvar för kommunikationen.

Du kommer också arbeta organisationsövergripande med vårt gemensamma utvecklingsarbete, där vi ser dig som en viktig spelare i framför allt utvecklingen av vårt arbete med press- och mediefrågor.

I uppdraget ingår bland annat att:

- Stötta ledningsgrupp och chefer på en av våra förvaltningar i frågor rörande kommunikation
- Upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser
- Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter
- Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter
- Arbeta med kriskommunikation
- Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper
- Vara webbredaktör för vår webbplats och intranätet
- Driva utvecklingen av kommunens press- och mediestrategi, utbilda chefer och andra nyckelpersoner i mediehantering samt vara ett bollplank och stöd till organisationen i frågor som rör press och media.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation och bidra med din kunskap i utvecklingen av Tyresö kommuns kommunikation. Som person är du prestigelös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Du uppfyller punkter nedan.

- Utbildning i kommunikation från universitet/högskola alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning inom kommunikation
- Erfarenhet av brett kommunikationsarbete
- Erfarenhet av att coacha och utbilda både ledare och medarbetare inom kommunikationsområdet.
- Erfarenhet av såväl strategiskt som operativt pressarbete
- Erfarenhet av att utbilda och coacha kring mediehantering
- Erfarenhet av projektledning kopplat till kommunikation
- Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap
- Van användare av publiceringsverktyg för webb
- Van användare av PowerPoint och Word
- Van användare av Adobe Creative Suite är ett plus

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 november 2021. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Kommunikationschef, Helena Törnqvist, [email protected], 08-578 291 01.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning på press och media

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att planera, samordna och producera kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för förvaltning av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att kommunikation ska användas som ett strategiskt verktyg för att uppnå kommunens gemensamma mål och vision. Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar idag åtta kommunikatörer och en mediaproducent.

Om tjänsten
Som kommunikatör på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar du både operativt och strategiskt med kommunikation. I denna roll är du kontaktperson för en av kommunens förvaltningar, där du har ett helhetsansvar för kommunikationen.

Du kommer också arbeta organisationsövergripande med vårt gemensamma utvecklingsarbete, där vi ser dig som en viktig spelare i framför allt utvecklingen av vårt arbete med press- och mediefrågor.

I uppdraget ingår bland annat att:

- Stötta ledningsgrupp och chefer på en av våra förvaltningar i frågor rörande kommunikation
- Upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser
- Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter
- Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter
- Arbeta med kriskommunikation
- Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper
- Vara webbredaktör för vår webbplats och intranätet
- Driva utvecklingen av kommunens press- och mediestrategi, utbilda chefer och andra nyckelpersoner i mediehantering samt vara ett bollplank och stöd till organisationen i frågor som rör press och media.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation och bidra med din kunskap i utvecklingen av Tyresö kommuns kommunikation. Som person är du prestigelös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Du uppfyller punkter nedan.

- Utbildning i kommunikation från universitet/högskola alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning inom kommunikation
- Erfarenhet av brett kommunikationsarbete
- Erfarenhet av att coacha och utbilda både ledare och medarbetare inom kommunikationsområdet.
- Erfarenhet av såväl strategiskt som operativt pressarbete
- Erfarenhet av att utbilda och coacha kring mediehantering
- Erfarenhet av projektledning kopplat till kommunikation
- Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap
- Van användare av publiceringsverktyg för webb
- Van användare av PowerPoint och Word
- Van användare av Adobe Creative Suite är ett plus

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 januari 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Kommunikationschef, Helena Törnqvist, [email protected], 08-578 291 01.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att planera, samordna och producera kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för förvaltning av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.
Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att kommunikation ska användas som ett strategiskt verktyg för att uppnå kommunens gemensamma mål och vision.

Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar totalt åtta kommunikatörer och en medieproducent.

Om tjänsten
Som kommunikatör på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar du både strategiskt och operativt med kommunikation.

Denna roll är en tillfällig förstärkning till vår kommunikationsstab under 2022, ett år då det händer mycket i verksamheterna, samtidigt som vi fortsätter vår utvecklingsresa. Du kommer vara ansvarig kommunikatör i några större projekt och processer under 2022, bland annat valet 2022, näringslivskommunikation och i det spännande projektet med att skapa vårt framtida kommunhus i Tyresö. Du kommer också arbeta som kommunikationsstöd inom olika centrala och verksamhetsövergripande ämnen.

I uppdraget ingår bland annat att:

- Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter
- Ligga steget före, upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser
- Stötta chefer, projektledare och andra nyckelfunktioner i deras kommunikationsansvar samt i kontakter med media.
- Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter
- Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper
- Vara webbredaktör för vår webbplats och intranätet
- Tillsammans med övriga kommunikatörer och mediaproducent stötta olika delar av kommunens verksamheter.

Tjänsten är en visstidsanställning under 12 månader. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation och förstår kommunikationsvillkoren i en politiskt styrd organisation. Som person är du prestigelös och du har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Din utbildning, erfarenhet och kompetens:

- Relevant eftergymnasial utbildning i kommunikation
- Erfarenhet av brett kommunikationsarbete, gärna inom kommunal verksamhet
- Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap
- Van användare av publiceringsverktyg för webb
- Van användare av PowerPoint och Word
- Kompetens inom Adobe Creative Suite är ett plus.

Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och kan förmedla komplexa budskap i olika format och kanaler. Du trivs med att jobba både operativt och strategiskt, du kan både planera för långsiktig utveckling och fånga upp snabba operativa puckar. Du är flexibel och prestigelös och tror, precis som vi, att vi når våra gemensamma mål genom samarbete och att lära av varandra.

Välkommen med din ansökan
Vill du vara en viktig kugge i Tyresö kommuns kommunikationsstab under 2022? Välkommen med din ansökan senast den 16 november 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Kommunikationschef, Helena Törnqvist, [email protected], 08-578 291 01.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning på utveckling

Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor. Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på kommunens kommunikationsstab, som arbetar för hela organisationen och nära våra förvaltningar och kontor.

Tillsammans skapar vi proaktiv, tillgänglig och målgruppsanpassad kommunikation där målet är nöjda Tyresöbor och att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Vi vet att var och en som jobbar på kommunikationsstaben kan mycket, men ingen kan allt. Vi tror starkt på att hjälpas åt och att vi bäst uppnår våra gemensamma mål när vi jobbar tillsammans. Det blir så mycket roligare då!

Vi stöttar verksamheterna i deras uppdrag genom att planera, samordna och producera kommunikation. Vi ansvarar för policyer, strategier och riktlinjer inom kommunikationsområdet. Vi ansvarar dessutom för förvaltning av, och innehåll på, webbplatsen tyreso.se, vårt intranät och kommunens sociala medier. Vi arbetar med presskontakter och kriskommunikation.

Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där kommunikationsstaben har i uppdrag att driva arbetet mot målet att kommunikation ska användas som ett strategiskt verktyg för att uppnå kommunens gemensamma mål och vision.

Kommunikationsstaben är tillsammans med ekonomistaben, HR-staben samt IT- och digitaliseringsstaben ett kommunövergripande strategiskt verksamhetsstöd. Här arbetar totalt åtta kommunikatörer och en medieproducent.

Om tjänsten
Som kommunikatör på kommunens centrala kommunikationsstab arbetar du både operativt och strategiskt med kommunikation. I denna roll är du kontaktperson för en av kommunens förvaltningar, där du har ett helhetsansvar för kommunikationen. Du kommer också arbeta organisationsövergripande med vårt gemensamma utvecklingsarbete, där vi ser dig som en viktig spelare i framför allt utvecklingen av det kommunikativa ledarskapet och att coacha och utbilda chefer och medarbetare.

I uppdraget ingår bland annat att:

• Stötta ledningsgrupp och chefer på en av våra förvaltningar i frågor rörande kommunikation

• Ligga steget före, upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser

• Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra kommunikationsaktiviteter

• Följa upp och utvärdera kommunikationsaktiviteter

• Arbeta med kriskommunikation

• Skapa kommunikativt innehåll i olika former, kanaler och för olika målgrupper

• Vara webbredaktör för vår webbplats och intranätet

• Tillsammans med HR-staben utveckla arbetet med kommunikativt ledarskap i hela organisationen och vara ett bollplank och stöd till organisationen i dessa frågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba brett med kommunikation och bidra med din kunskap i utvecklingen av Tyresö kommuns kommunikation. Som person är du prestigelös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ och driva kommunikationsuppdraget framåt. Din utbildning, erfarenhet och kompetens:

• Utbildning i kommunikation från universitet/högskola alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning inom kommunikation

• Erfarenhet av brett kommunikationsarbete

• Erfarenhet av att utbilda och coacha chefer i kommunikativt ledarskap

• Skicklig skribent med stor vana att målgruppsanpassa texter och budskap

• Van användare av publiceringsverktyg för webb

• Van användare av PowerPoint och Word

• Kompetens inom Adobe Creative Suite är ett plus.

Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikativt ledarskap och att coacha och utbilda både ledare och medarbetare inom kommunikationsområdet. Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och kan förmedla komplexa budskap i olika format och kanaler. Du trivs med att jobba både operativt och strategiskt, du kan driva långsiktig utveckling och fånga upp snabba operativa puckar. Du är flexibel och prestigelös och tror, precis som vi, att vi når våra gemensamma mål genom samarbete och att lära av varandra.

Välkommen med din ansökan
Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Kommunikationschef, Helena Törnqvist, [email protected], 08-578 291 01.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

HR-specialist arbets-rätt/miljö o rehab till Tyresö Kommun

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration. HR-specialist med inriktning mot arbetsrätt, rehab och arbetsmiljö till Tyresö Kommun Gillar du att tänka nytt och motiveras av att vara med och ut... Visa mer
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

HR-specialist med inriktning mot arbetsrätt, rehab och arbetsmiljö till Tyresö Kommun

Gillar du att tänka nytt och motiveras av att vara med och utveckla och förbättra?

Vem trivs hos oss?
Ett av Tyresö kommuns fyra övergripande mål är "Motiverade medarbetare hos Sveriges bästa offentliga arbetsgivare". Detta förutsätter att medarbetarnas potential tas tillvara, att de ges ett stort förtroende och ansvar att påverka och ständigt förbättra hur vi arbetar. Vi behöver också ha engagerade ledare som skapar förutsättningar för alla medarbetare att vara motiverade, delaktiga och våga tänka nytt.

Det är utifrån detta mål och dessa förutsättningar som vi på HR verkar, utvecklar och förbättrar vårt strategiska och operativa HR-stöd. Visst låter det spännande och som ett drömuppdrag för HR?

Om tjänsten
Som HR-specialist kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Du stödjer organisationens chefer med fokus på arbetsrätt, rehab och arbetsmiljö vilket innebär:

- Lag- och avtalstolkning till stöd för chefer och kollegor inom HR-avdelningen
- Rådgivning och hantering av individ/personärenden kopplat till huvudsakligen misskötsamhet och rehabilitering
- Organisationsförändringar och därtill kopplade processer
- Samverkan utifrån vårt samverkansavtal samt förhandling med fackliga organisationer
- Rådgivning och stöd inom arbetsmiljö (SAM) utifrån våra processer och verktyg
- Stöd och uppföljning i chefernas arbete med rehabilitering och hälsofrämjande insatser
- Delaktig i att utveckla vårt stöd till chefer, t ex via utbildningar, information och andra verktyg

Du kommer att tillhöra HR-staben. Dina närmaste kollegor är fyra HR-specialister som arbetar med arbetsgivarfrågor. Denna grupp arbetsleds av vår förhandlingschef. 

Vem är du?
Det är ett krav att du har akademisk utbildning, företrädesvis från personalvetarprogrammet, alternativt annan relevant akademisk utbildning, t ex inom juridik eller beteendevetenskap. Du är en erfaren HR-specialist inom arbetsrätt, arbetsmiljö och rehab. Detta innebär att du är väl förtrogen med de lagar som reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Du har självständigt drivit och genomfört processer som rör individärenden och omorganisationer. Vi vill också att du har kunskap om SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete) samt av att självständigt stödja chefer i rehabiliteringsarbete och genomförande av rehabsamtal. Du trivs med att arbeta utvecklingsinriktat och tar gärna ansvar för större utvecklingsprojekt samt arbetar verksamhetsnära ihop med våra chefer.

Var befinner du dig idag och vad tycker du är roligt?
Du kanske brinner främst för rehab och arbetsmiljö, men vill gå mer mot arbetsrätt. Du kanske har många års erfarenhet av arbetsrätt och det är den specialist du vill fortsätta vara kommande fem åren. Du kanske vill fördjupa dig i arbetsrätt för att bli ännu bättre på det och sedan kliva in i en bredare roll som tex HR BP eller HR Chef?

Det är meriterande om du har erfarenhet av att tolka och tillämpa kommunala kollektivavtal samt av att ha verkat såväl operativt som strategiskt i en större organisation med många yrkesgrupper inom olika avtalsområden.

För att trivas hos oss behöver du värdesätta ett nära samarbete med chefer och kollegor. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, och ditt engagemang gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt.

Vad vi gör och vill
HR-staben inom Tyresö kommun består av två enheter, HR samt Lön och leds av en tf HR-chef och en lönechef. En tf HR-direktör har det övergripande ansvaret för HR-staben.

Inom HR arbetar 8 HR-specialister, en HR-administratör, en Förhandlingschef. Avdelningen präglas av en god och hjälpsam kultur där vi utvecklar, förbättrar och gör skillnad tillsammans. Vi stöttar våra ca 140 chefer så att de står väl rustade för nuvarande och framtida utmaningar. För oss är det viktigt att både ha roligt på jobbet och att ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi är just nu inne i en spännande utvecklingsresa både inom kommunen och inom HR där vi fokuserar på måldelning, attraktiv arbetsgivare samt ledar- och medarbetarutveckling!

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 13 augusti 2021, men vi kommer att börja kalla till intervjuer löpande och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek HR. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Cecilia Hasslev Billing, 073-341 41 98, [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här: https://www.tyreso.se/4.75e2f4f216c0d3c5cb9bf2aa.html

Om Tyresö Kommun

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. I Tyresö kommun är vi ungefär 3000 anställda inom ett hundratal yrkesområden. Vi menar att detta är Sveriges viktigaste jobb. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar. Visa mindre

Vi söker en samordnare för utåtriktade arbete

Vi är en separatistisk, partipolitiskt obunden och feministisk förening som är medlem i ROKS (Riksförbundet för kvinno- och tjejjourer i Sverige). Vi är en ideell förening som har funnits sedan 1981. Vi har två anställda, en för utåtriktat arbete som också är samordnare för tjejjouren och en verksamhetsansvarig som har ansvar för vårt skyddade boende och vår samtalsmottagning och med ett övergripande ansvar för jourverksamheten. Utöver det skyddade boende... Visa mer
Vi är en separatistisk, partipolitiskt obunden och feministisk förening som är medlem i ROKS (Riksförbundet för kvinno- och tjejjourer i Sverige). Vi är en ideell förening som har funnits sedan 1981. Vi har två anställda, en för utåtriktat arbete som också är samordnare för tjejjouren och en verksamhetsansvarig som har ansvar för vårt skyddade boende och vår samtalsmottagning och med ett övergripande ansvar för jourverksamheten.
Utöver det skyddade boendet och vår samtalsmottagning arbetar vi också med utåtriktat arbete för att öka medvetenheten om kvinnor och barns utsatthet för mäns våld i nära relation samt med utveckling av den egna organisationen.
KVALIFIKATIONER
Relevant utbildning för uppdraget
Du ska vara van att delta i och driva egna projekt och kunna jobba självständigt
Du ska ha erfarenhet av nätverkande och utåtriktat informationsarbete
KOMPETENSER
Du ska ha kunskap och erfarenhet från kvinnojoursrörelsen
Du ska ha kunskap om mäns våld mot kvinnor
Du ska tidigare ha arbetat eller varit aktiv på/i en kvinnojour eller tjejjour
Du ska kunna formulera dig väl både muntligt och skriftligt på svenska
Du ska ha mycket god kunskap om digitala verktyg och kunna kommunicera via sociala medier som Facebook och Instagram
MERITERANDE
Om du har erfarenhet av att driva en podd
OM JOBBET
Du kommer att föreläsa och utbilda inom området mäns våld mot kvinnor utifrån ett feministiskt perspektiv
Du kommer att utarbeta pedagogiskt material inom bland annat området porr och prostitution
Du kommer att samverka och bygga nätverk med lokala aktörer och myndigheter
Du kommer att medverka till att bilda opinion för att motverka mäns våld mot kvinnor
Du kommer att samordna Tjejjourens aktiviteter
Du kommer samarbeta med verksamhetsansvarig inom kvinnojourens alla olika områden
Du kommer att bidra till verksamhetsutveckling och metodutveckling utifrån verksamhetens mål och syfte tillsammans med vår styrelse och din kollega.

PROFIL
Vi förväntar oss att du delar vår värdegrund som utgår från systerskap och feminism
Att du är lyhörd och engagerad men kan sätta gränser
Att du är strukturerad och kan leda och hantera plötsligt uppkomna situationer på ett strukturerat sätt.
Att du kan planera ditt arbete självständigt och vara flexibel och vi förutsätter också att du inte är rädd för att rycka in där det behövs.
Att du ska ha en god samarbetsförmåga. Du förväntas även att kunna samverka med de ideella jourkvinnorna och föreningens styrelse i och kring verksamheten.


VI SOM ARBETSPLATS HAR
? Friskvårdsbidrag
? Kollektivavtal
Lön: Individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.
Anställningsvillkor: Tjänsten är på 75%. Provanställning 6 månader tillämpas
Tillträde: Omgående
Arbetstider: Dagtid. Kan uppstå behov av arbetsinsats kvällstid eller helg
Innan anställning kommer utdrag ur polisens belastningsregister att begäras.
Vi är anslutna till arbetsgivarförbundet Fremia
För frågor: mejla [email protected] eller [email protected]
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] senast den 7/6. Tveka inte att skicka in CV och personligt brev innan sista ansökningsdag eftersom intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Visa mindre

Kommunikatör med erfarenhet

Vi söker en erfaren kommunikatör med bred kompetens och med inriktning på förskola och skola Vad vi gör och vill Tjänsten är placerad på Tyresö kommuns kommunikationsenhet, vars uppdrag är att planera, samordna, utveckla och effektivisera kommunikationsarbetet i kommunen. Med kommunikation som verktyg hjälper vi verksamheterna att uppnå sina mål. Vi arbetar både strategiskt och operativt och ansvarar bland annat för webbplatsen tyreso.se, vårt intranät, k... Visa mer
Vi söker en erfaren kommunikatör med bred kompetens och med inriktning på förskola och skola
Vad vi gör och vill
Tjänsten är placerad på Tyresö kommuns kommunikationsenhet, vars uppdrag är att planera, samordna, utveckla och effektivisera kommunikationsarbetet i kommunen. Med kommunikation som verktyg hjälper vi verksamheterna att uppnå sina mål.

Vi arbetar både strategiskt och operativt och ansvarar bland annat för webbplatsen tyreso.se, vårt intranät, kommunens sociala medier, presskontakter och kriskommunikation. Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Vi har ett prestigelöst förhållningssätt där vi hjälper och inspirerar varandra. Här har du stora möjligheter att utvecklas och ta eget ansvar.  

Om tjänsten
Som kommunikatör hos oss arbetar du operativt och strategiskt med att planera, leda och genomföra såväl interna som externa kommunikationsaktiviteter. 

I denna roll är du kontaktperson för barn- och utbildningsförvaltningen, vilket innebär att du främst kommer arbeta inom områdena förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Det kan även förekomma uppdrag för andra verksamheter i kommunen. 

I uppdraget ingår bland annat att;


• Stötta ledningsgrupp och chefer på barn- och utbildningsförvaltningen i frågor rörande kommunikation
• Ligga steget före, upptäcka kommunikationsbehov och ta initiativ till kommunikationsinsatser
• Ta fram kommunikationsplaner, formulera budskap och genomföra aktiviteter
• Vara ett stöd kring kommunikation vid oförutsedda händelser och kriser
• Arbeta med innehåll och publicering på vår webbplats, intranät och i sociala kanaler
• Skriva nyheter, informationstexter och skapa olika typer av informationsmaterial
• Vara ett bollplank och stöd till organisationen i kommunikationsfrågor

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 31 augusti 2020, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. 

Vem är du?
Vi söker dig som jobbar med kommunikation och är intresserad av frågor som rör barn och utbildning. Du är en säker skribent och van vid att producera innehåll i olika format och kanaler. Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och tycker det är roligt att förmedla komplexa budskap i text och bild. I rollen krävs att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som person är du prestigelös, noggrann och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt dagliga arbete. Du är flexibel, serviceintriktad och bra på att samarbeta. Du behöver vara trygg i din roll som kommunikatör för att kunna ta egna initiativ och driva kommunikationsuppdraget framåt.

Din erfarenhet och kompetens:


• Examen från utbildning i kommunikation från universitet/högskola alternativt från YH-utbildning inom kommunikation
• Flera års arbetslivserfarenhet som kommunikatör
• Van användare av publiceringsverktyg för webb
• Grundläggande kunskaper inom formgivning, har du arbetat i InDesign är det ett plus
• Mycket god känsla för det svenska språket
• Vi ser gärna att du kan producera och redigera rörlig media

Välkommen med din ansökan
Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan senast den 23 februari. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon.
Kontaktuppgifter: Tf kommunikationschef, Helena Törnqvist, [email protected], 08-578 291 01

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

 


Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre

Kommunikatör med inriktning på produktion

Vad vi gör och vill Tyresö kommun är inne i en utvecklingsfas där medarbetarnas delaktighet och engagemang står högt på agendan. Målet är att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och vi tror att motiverade medarbetare är nyckeln till framgång.  Kommunikationsenheten är en central stödfunktion som stöttar chefer och verksamheter i planering, produktion och utveckling av både intern och extern kommunikation. Arbetet spänner över alla kommunens ver... Visa mer
Vad vi gör och vill
Tyresö kommun är inne i en utvecklingsfas där medarbetarnas delaktighet och engagemang står högt på agendan.

Målet är att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och vi tror att motiverade medarbetare är nyckeln till framgång. 

Kommunikationsenheten är en central stödfunktion som stöttar chefer och verksamheter i planering, produktion och utveckling av både intern och extern kommunikation. Arbetet spänner över alla kommunens verksamhetsområden, som till exempel förskola och skola, kultur- och fritidsevenemang samt äldreomsorg och socialt stöd. Målet är att kommunens kommunikation ska vara öppen, planerad och målgruppsanpassad.

Kommunikationsenheten består av totalt åtta personer med olika inriktning i kommunikationsarbetet. Vi har påbörjat en utvecklingsresa för att skapa ett ännu bättre kommunikationsstöd till verksamheterna, och behöver nu tillfällig förstärkning för att kunna leverera på en hög nivå samtidigt som vi utvecklar våra arbetssätt och tjänster. 

Hos oss erbjuds du en stor variation i arbetsuppgifter, möjligheter att testa nya idéer och väldigt trevliga kollegor. 

Om tjänsten
I denna tjänst ska du avlasta kommunikationsenhetens sju kommunikatörer under en period av utvecklingsarbete. Rollen är inriktad på produktion och kommunikationsplanering i mindre projekt.

I arbetsuppgifterna ingår textproduktion av till exempel artiklar, nyhetstexter och informationstexter, textbearbetning - klarspråk och tillgänglighetsanpassning, att vara webbredaktör, samt trycksaksproduktion i InDesign.

Du kommer ta fram kommunikationsplaner för mindre projekt eller aktiviteter. Arbetet kan också innebära grundläggande fotografering och bildbearbetning samt arbete med mindre produktioner av rörlig bild inklusive planering, foto, klippning och redigering.

Arbetet innebär ett tätt samarbete med de andra kommunikatörerna i kommunen, samt med andra medarbetare runt om i kommunen. 

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid under perioden 11 januari 2021 - 30 april 2021 eller enligt överenskommelse. Månadslön. 

Du ska kunna arbeta i kommunhuset i Tyresö, men distansarbete kommer rekommenderas alternativt erbjudas helt eller delvis, beroende på allmänna råd och restriktioner under pandemin.

Vem är du?
Rollen kräver utbildning inom kommunikation; högskoleutbildning, YH-utbildning eller motsvarande.

Du behöver ha minst tre år erfarenhet av liknande kommunikationsarbete.

Du ska kunna:

- Textproduktion - artiklar, nyhetstexter, informationstexter
- Textbearbetning - klarspråk och målgruppsanpassning
- Webbredaktör - grundläggande webbredigering och publicering
- Trycksaksproduktion - InDesign
- Tillgänglighetsanpassa kommunikationen i olika kanaler

- Fotografering och bildbearbetning - grundläggande 
- Rörlig bild - mindre produktioner - planering, foto, klippning och redigering

För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel, självständig och kunna ta egna initiativ. Du ska vara bra på att samarbeta och vara serviceinriktad.

Erfarenhet av kommunikationsarbete inom offentlig förvaltning är meriterande.

Välkommen med din ansökan 
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 11 december 2020. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss via mejl. 
Kommunikationschef: Helena Törnqvist, [email protected]

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer. Visa mindre